Krabbekos, Karmøy-buer med nytt og innovativt krabbebestikk!

Krabbe handler om tre ting; smak, opplevelse og utstyr som faktisk virker, sier Karmøy-buen Jan Roar Storesund. Nå går oppfinneren og makker Kjell Harald Aarthun ut i markedet med noe som mange krabbeelskere har ventet lenge på.

Krabbe  er så mye mer enn bare mat. Krabbe er en kulinarisk opplevelse enten du spiser den anrettet som festmåltid eller som nattmat på “fjøla”. Selv om gründerne Jan Roar Storesund og Kjell Harald Aarthun i Arkos selv elsker å sitte i fjæresteinene å knekke krabbe på sitt eget “Karmøy-vis”, har de alltid følt at det mangler noe å sette på bordet annet en hammer, skje og nøtteknekker. Unike kvaliteter
Derfor har de to nå utviklet et helt nytt krabbebestikk som både er dekorativt og funksjonelt.
- Vi mener og tror at vi har utviklet et helt unikt og svært funksjonelt krabbebestikk ulikt alt annet som finnes på markedet, sier de to.
I over to tiår har oppfinneren og opphavsmannen i selskapet utviklet rasjonelle og effektive maskiner og utstyr som har vært avgjørende for krabbeindustrien. Kjell Harald Aarthun har også lang fartstid fra bransjen. Sammen har de dannet selskapet Arkos. Nå står privatmarkedet for tur.

Avtale med butikkjede
Selv om nyvinningen enda ikke er skikkelig sjøsatt, har responsen ikke latt vente på seg. Jungeltelegrafen har virket, og flere har tatt direkte kontakt med gründerne. Arkos har også fått mange flotte kommentarer på Facebook. Nylig inngikk Arkos avtale med flere butikker i stavanger, Haugesund og Karmøy i butikkjeden Design for evig.
- Det var helt klart et viktig skritt for oss, og det betyr dessuten mye å få anerkjennelse fra et slikt designmiljø. For øvrig jobbes det med å etablere flere utsalgssteder i flere byer og bygder. 

Nyttig og bærekraftig
Produktet er et resultat av en årelang utvikling av utstyr til krabbeindustrien.  Storesund har reist mye rundt i verden i forbindelse med jobben sin. Ofte har han fått spørsmål om å utvikle noe for privatmarkedet. Etter å ha grublet noen år, satt han i sving med utprøving for snart tre år siden. Lei som han er av bruk- og kastsamfunnet, hadde han klare retningslinjer før han gikk i gang. Målet har vært å lage noe som vi kan være stolte av. Noe som er nyttig og bærekraftig. Produktet er av en slik kvalitet som varer, og skal derfor kunne gå i arv i generasjoner, slår gründerene fast.

Operasjonell krabbespising
Krabbebestikket består av seks pitlepinner, en knekker og en klotang. Pitlepinnen føres inn i kloa og ut kommer hele stykker av deilig mykt krabbekjøtt. Knekkeren ser helt vanlig ut men har egenskaper som intet annet utsyr har, skal vi tro de to herrene i Arkos. Knekkeren tar kun skallet, mens kjøttet bevares i helt stykke. Den er laget med et slikt moment at skallet akkurat brister, og den er klemsikker. Klotanga deler det leddet som du ikke klarer å brekke av kloa.

- Det har vært knallhard jobbing og mange oppoverbakker, men nå ser det ut til å løse seg. Vi er svært optimistiske. Får vi dette til, er markedet stort, slår Kjell Harald Aarthun fast.


Faktaboks Arkos:
Arkos AS: Etablert 23.5.2011.
Virksomheten eies av Jan Roar Storesund og Kjell Harald Aartun som har lang erfaring med utvikling og produksjon av maskiner og utstyr til blant annet krabbenæringen i inn og utland.
Produktene fra Arkos er utviklet med fokus på høy kvalitet på grunnlag av de mange tilbakemeldingene fra vanlige folk i inn og utland, som etterlyser produkter som er holdbare og ”virker”. Alle produkter utvikles i Arkos' verksted i Norge.
 

Oppfinner av produktene er Jan Roar Storesund. Mer informasjon om hans oppfinnelser finner du her: www.jrstoresund.no
 

Nett :
www.pagurus.no