Klar for 17 mai feiring i båten!

Du må være tidlig ute for å få de beste plassene i småbåthavnen i Bergen til 17 mai. Gjerne en uke før er de første på plass.

Ombord hos Elin Kattvær og Lars Hjelmås gleder de seg til å ta imot familie og venner på 17 mai. Dette er en fast tradisjon, forteller Elin til Båtsans og hele familien forventer å komme på rømmegrøt etter hovedposisjonen. Helt ned til minstemann som er oldebarnet vårt, smiler hun stolt. 
Båtparet har bopel på Hjelmås utenfor Bergen og fast båthavn på LitleBergen. Den oppgraderte havnen er et flott utgangspunkt for båtturer, som det blir mange av fremover. Sesongstart er nå til 17 mai, og litt små rengjøring må til før gjestene kommer.
Dere er ute i godt tid? Ja, det må vi være, selv om vi synes vi ligger litt for langt inne i år. Vi begynte lengre ute langs bryggen, men fikk beskjed om å flytte oss på grunn av marinen hadde reservert.
Båtsans, fikk tips fra flere ”lett” fortvilte båteiere, som var usikre på hvor de kunne ligge på 17. mai. 
 
Vi har vært i kontakt med Bergen og omland Havnevesen som forteller følgende; Det er riktig at det skal ligge marinebåter på bryggen, det skal ligge 2 stk. og de skal ligge utenpå hverandre. Disse 2 båtene skal ligge helt nord på bryggen og vil ta ca. 70m med kaiplass. Da skulle det være ca. 240 meter med kai igjen på bryggen. 
 
Så da er det klart for en flott 17.mai og pinsehelg med forhåpentligvis mye båtglede, og om bare ”værgudene” kan bli med er vi fornøyd.

Har du tips om 17.mai feiring i båt og bilder du ønsker å dele med Båtsans og leserne, send gjerne melding.