”Slusens dag 2013”!

Søndag 26. mai arrangerer flere av kanalene i Norge og Sverige ”Slusens dag 2013”, der alle som ønsker kan møte opp og få veiledning i slusing av fritidsbåt. Hensikten er å vise at slusing er trygt, og på den måten få flere til å besøke vannveiene.

En undersøkelse gjennomført av InFact på vegne av foreningen Sveriges og Norges kanaler viser at så mange som 47 prosent av nordmenn som har sluset, synes det er morsomt å sluse. Samtidig viser tallene at rundt 14 prosent mener slusing er vanskelig, noe foreningen Sveriges og Norges kanaler ønsker å gjøre noe med.
 
– Hensikten med ”Slusens dag 2013” er å demonstrere for båtfolket at slusing er både trygt og enkelt. Slusing handler om riktig teknikk, og når man kan metoden og får litt rutine i slusene er det faktisk ganske morsomt. Vårt mål er å avdramatisere slusingen for dem som føler seg usikre, og på den måten få så mange som mulig til å trives i slusene, sier talsperson for Sveriges og Norges kanaler i Norge, Steinar Fundingsrud.
 
Tilbyr gratis undervisning
”Slusens dag 2013” arrangeres på hele seks kanaler i Norge og Sverige, nemlig Haldenkanalen, Bergslagskanalen, Dalslands kanal, Göta kanal, Hjälmare kanal og Kinda kanal. Alle som møter opp søndag 26. mai mellom kl. 10-12 vil få undervisning og veiledning av erfarne slusevakter. Kanalselskapene stiller med båter, så de besøkende trenger bare ta med seg flytevest.
 

– Vi håper at så mange som mulig kommer og prøver seg på slusing under ”Slussens dag 2013”. Slusing er en stor del av opplevelsen på kanalene våre, og vi har tro på at vårt arrangement bidrar til at flere kommer seg på tur i kanalene i Skandinavia, avslutter talsperson for Sveriges og Norges kanaler, Steinar Fundingsrud, i dagens pressemelding.