2013-05-23-b71017572d4fbcdf0fcca112ab5ae050e10e91ec Foto: Redningsselskapet, Lars Hellandsjø

Presidenten i Redningsselskapet mønstrer av!

Lars Hellandsjø overlater roret til andre når han til helgen går av som President i Redningsselskapet på Landsmøtet i Tromsø lørdag 25.mai. Hellandsjø har ledet Sentralstyret sammenhengende siden han tok over etter Magnus Stangeland i 2006.

Åremålsperiode

Den sindige bedriftslederen har bakgrunn som frivillig på redningsskøyta i Gulen i Sogn og Fjordane. Han har ført Redningsselskapet ut av brottene og inn i smult farvann i sin 8 år lange regjeringstid, meldes i dagens pressemelding.

Hellandsjø takker av sin presidentkarriere med bakgrunn i at Redningsselskapets vedtekter ikke tillater at han sitter mer enn fire perioder.

Godt omdømme
Tett på 60 000 medlemmer står nå tilsluttet Redningsselskapet og medlemstallene har økt de
siste årene. Tilliten og givergleden er stor hos befolkningen. Plasseringen på omdømmebarometeret går stadig oppover etter turbulensen som oppstod i 2005-2006.

Første gang i Tromsø
Årsmøtet med Representantskap holdes for første gang i historien i Tromsø, og representanter
fra alle landets fylker vil sette sitt preg på Ishavsbyen.

Den lokale foreninga R/F Fremad på Sommarøy er vertskap når deltagerne skal ha sin sosiale sammenkomst på fredag.

Også ordfører Jens Johan Hjort har invitert til mottagelse i Rådhuset for å vise at også Tromsø Kommune setter pris på Redningsselskapets tilstedeværelse i Nord Norges største by.

Paneldebatt og redningsøvelse
På lørdag arrangeres en åpen paneldebatt med temaet ” Samhandling i beredskapen”, hvor
fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg Hansen innleder, og flere tungvektere innen beredskap og redning vil sitte i panelet.Senere lørdag formiddag inviteres byens befolkning til å se på en spektakulær redningsøvelse med fallskjermhoppere som lander i sjøen og reddes. En eksplosjonsartet brann i badebåten Vulkana i indre havn med en skoleklasse om bord, setter samhandlingen til beredskapsetatene på prøve.