2013-05-24-dc1170acf33a69815fb2d58f76386a93a909d58e Foto. Redningsselskapet: Therese Johaug og skipsfører Kai Jensen på redningsskøyta "Bergesen d.y.

Til sjøs under fotoopptaket

Også i år fronter kjente idrettstjerner bruk av Redningsvest sammen med Redningsselskapet. Therese Johaug fikk styrmannsstolen da skipsfører Kai Jensen på redningsskøyta "Bergesen d.y." tok henne med til sjøs under fotoopptaket på Bygdøy.

Langrennsstjerne Therese Johaug er en av seks kjente norske idrettskvinner som fronter vestbruk i Redningsselskapets og Sportsbransjens sommerkalender.
 
De norske idrettsstjernene stiller opp gratis for å få flere til bruke vest.
– Noen synes kanskje det er ukult å bruke vest, men det er kjempeviktig for egen sikkerhet. Nå som båtsesongen er i gang og finværet kommer, er det viktig at folk tar forholdsregler og tar på vesten, oppfordrer Therese Johaug.
– Bruker du vest selv?
– Ja, det gjør jeg. Alltid!
 
Therese Johaug, i Redningsselskapets egen vest, pryder forsiden av det kommende RS-magasinet, som har intervju med Johaug og flere bilder.
 
Vest redder liv 
Redningsselskapet hjelper hvert år 12 000 mennesker med små og store problemer på havet. De siste årene har mannskapet på redningsskøytene observert at flere bruker vest når de er på sjøen.
- Barn og kvinner er allerede flinke til å ta på flyteplagg i båt. Nå håper vi at menn over 40 år, som ikke er så flinke vestbrukere, følger idrettsjentenes eksempel og blir gode rollemodeller. Vesten kan være forskjellen på liv og død når uhellet er ute. Det er tøft å bruke redningsvest, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet, som håper alle henger kalenderen på kjøleskapet i sommer. 
 
Stjernekalender
Også bokse-verdensmester Cecilia Brækhus, fotballspiller Tina Wulf, Camilla Herrem og Linn Jørun Sulland fra håndballandslaget stiller gratis opp sammen med lengdehopper Margrethe Renstrøm for å promotere redningsvest i kalenderen.
 
Sommerens beste vestbilder
Redningsselskapet premierer vestbruk i hele sommer gjennom å gi bort en redningsvest til beste vestbilde tagget med #redningsselskapet på Instagram eller postet på Redningsselskapets facebookside, melder Redningsselskapet i dagens pressemelding.