2013-05-31-ec95709a07c29d63585a6b93338a214c5cb93caa Lite Bilde Foreldre til den nyfødte gutten Andrea og Johan Knutsen Stort bilde av Mannskapet Fra venstre: Thomas Svensson, Clas Engberg og skipsfører Glenn Pettersen

Fødsel ombord i Redningsskøyte!

Tirsdag kveld klokka 21.28 fikk mannskapet på RS ”Stormbull” beskjed om at de måtte ut til Skrova for å hente en fødende kvinne. Klokka 21.45 fikk de henne og barnefaren ombord. Klokka 22.45 ble det født en velskapt liten gutt ombord på redningsskøyten.

- Jeg sørget for at redningsskøyta lå i ro. Plutselig kom barnegråten. Jeg har aldri følt meg stoltere, sier redningsmann om bord på RS ”Stormbull”, Glenn Pettersen i dagens pressemelding hos RS.
 
–Første gang
Vanligvis ville kvinnen ha blitt kjørt tilbake til fastlandet i Svolvær og så videre med ambulanse til Gravdal sykehus. Siden fødselen allerede var i gang tok mannskapet den kortere veien til Stamsund, hvor en jordmor ventet. 
 
–Det er ikke første gangen vi hjelper til når en kvinne skal føde, men det er aller første gang i min tid som redningsmann at en kvinne føder om bord, sier Glenn og forteller at han forsto at hun var langt på vei da de fikk beskjed om å ha ambulansepersonell ombord.
 
Ville heller føde ombord 
–Jordmor var bekymret for å flytte på Andrea når fødselen var i gang. Dessuten var det bedre plass og muligheter ombord på redningsskøyta, forteller Johan Knutsen som er faren til barnet.
 
- Det var et rolig og trygt miljø ombord på redningsskøyta. En sykehusseng ble felt ut med forheng rundt, slik at hun var skjermet for omgivelsene. Mannskapet sørget for at redningsskøyta lå stabilt og trygt ved kaia. 20 minutter senere som kom en liten gutt til verden, sier Pettersen og forteller at dette var en overskrivbar opplevelse å være vitne til.
 
 - Jeg har to unger selv, men å få være med på noe som dette i jobbsammenheng var virkelig spesielt. Utrolig spesielt. Jeg var jo tilstede og hørte alle pusteøvelsene. Tilslutt kom barnegråten. Da var det en stolt skipper ombord, sier Pettersen som er både glad og lettet over at det hele fikk en lykkelig så lykkelig slutt.
 
- Det var en fantastisk følelse å kunne hjelpe noen på denne måten!
 
Les mer hos Redningsselskapet