2013-06-12-e0239f1b445bbac3b281927a4ad8a6f62ff80ac6 Bilde RS: Einar Tore Moe, landssjef i Det Norske Veritas på Høvik har allerede tatt stafettpinnen fra RS og kjøpt 200 nm á 500 kroner. Generalsekretær Rikke Lind oppfordrer alle til å være med på dugnad.

Bli med å kjøp nautisk mil!

Redningsselskapet utfordrer bedrifter til å bidra til en trygg kyst ved å kjøpe nautiske mil til sin lokale redningsskøyte.

Norge har en av verdens lengste kyststriper. Kjører man båt inn i hver fjord og rundt øyene fra sør til nord, kommer man opp i hele 50 000 nautiske mil, som er 92 500 kilometer.
 
- Hvert år hjelper redningsskøytene våre 12 000 mennesker langs hele kysten. Nå oppfordrer vi norske bedrifter til å kjøpe nautiske mil til drift av sin lokale redningsskøyte for å bidra til at vi kan nå alle som trenger hjelp innen en time, sier generalsekretær Rikke Lind i en pressemelding.
 
Konkurranse mellom distriktene
- En nautisk mil koster 500 kroner. Bidraget går til drivstoff, vedlikehold og mannskap på den nærmeste redningsskøyta, sier generalsekretær Rikke Lind, som håper at bedriftene gjør innsamlingen til en stafett seg i mellom.
 
- Dugnaden har fått en egen hjemmeside, nautiskmil.no, der bedriftene kan følge framgangen for ”sin” redningsskøyte, sier Lind, som også oppfordrer privatpersoner til å bidra.
 

Her er redningssøytene  i vestlandets lokale farvann:

MØRE OG ROMSDAL
Kristiansund: RS Erik Bye
Ålesund/Fosnavåg: RS Emmy Dyvi
Aukra: RS Mærsk

SOGN OG FJORDANE
Måløy/Florø: RS Halfdan Grieg
Måløy: RS Simrad Buholmen
Gulen og Solund: RS Utvær

HORDALAND
Askøy: RS Kristian Gerhard Jebsen
Bergen: RS Bjarne Kyrkjebø
Sunnhordland/Stord: RS Simrad Færder

ROGALAND
Stavanger: RS Ryfylke
Haugesund: RS Bergen Kreds
Egersund: RS Peter Henry von Koss