2013-06-24-a4964e2091ef838d5606f6d6eb78bafcac3693a7 Denne illustrasjonen viser omtrent hvordan Båter i Sjøen- messen vil se ut når den åpner på Sukkerbiten ved Operaen 5. september. Ill: mmw arkitekter

Ønsker en actionfylt og levende båtmesse!

Når Båter i Sjøen flytter til Sukkerbiten i Bjørvika i høst, er det ikke bare plasseringen av den flytende båtmessa som endres.

Arrangøren Norboat forteller i dagens pressemelding at de vil lage en actionfylt og levende messe med vannsportaktiviteter og aktivt båtliv i sjøen rundt messeområdet.
 
Nordens største flytende båtmesse, Båter i Sjøen, har flyttet fra Sandvika i Bærum og skal i år for første gang arrangeres i Bjørvika ved Operaen. Dermed er det duket for en ny båtarena midt i Oslo sentrum – noe som også er en naturlig anledning til å fornye deler av messekonseptet.
 
Som tidligere skal messen inneholde det siste innen båter og maritimt utstyr både fra Norge og utlandet, men bransjeforbundet Norboat har et ønske om å skape mer liv og entusiasme med en mer aktiv messe. Derfor er det i år søkt om tillatelse til å utøve nye vannsportaktiviteter og presentere maritime leker og utstyr som vannskutere, vannleker og raske seilbåter under messedagene 5.- 8. September. 
 
– Vårt mål er å skape mer liv og action rundt messen. Med aktiv kjøring og seiling av båter og vannleker kan vi lettere vise uinnvidde en større bredde av båtlivet. Vi ønsker å gjøre et avgrenset område i Bjørvika om til en maritim ”scene” der besøkende kan oppleve båtlivets gleder på nært hold, sier markedssjef i Norboat, Hege Ousland.
 
Norboat har søkt om tillatelse til fartsrelaterte aktiviteter i et avgrenset område under messedagene 5.-8. september, men en avgjørelse i saken er ennå ikke tatt.
 
Vil skape større interesse
Importør av vannskutere, BRP Norway AS, er en av flere vannsportsaktører som stiller med flere modeller på det nye messeområdet utenfor Operaen i september. Einar Grindvold i BRP Norway AS ønsker en mer levende messe velkommen.
 
– En flytende messe er i utgangspunktet en bedre arena for våre produkter, og det er alltid viktig  å kunne vise oss frem i sjøen. Et avgrenset området for kontrollert kjøring i Bjørvika er en god idé, og det vil gi en ny dimensjon for de besøkende dersom arrangøren får dette til, sier Einar Grindvold.
 
Båter i sjøen merker en bra pågang av utstillere for tiden, et godt tegn på at de fortsatt er  liv i båtmarkedet.
 
–  I den første messen ved Sukkerbiten i Bjørvika ønsker vi å ta i bruk de virkemidler vi har til rådighet for å fremme båtlivet slik at enda flere får interesse for det maritime, avslutter markedssjef i Norboat, Hege Ousland.