Jondal Båthamn i nasjonalparklandsbyen!

Inn vakre Hardangerfjorden finner du nye Jondal Båthamns gjestebryggje. Her kan du kombinere ski og båt om sommeren.

Jondal gjestehavn har bygget et flott nytt servicebygg og har oppgradert området rundt flytebryggene. Gjestehavnen fremstår i dag som et ”must” stopp for båtfolket. I Jondal vil spesielt den aktiv familien trives, men også de som bare ønsker vakker natur, god mat og lokal shopping. Jondal båthamn har i 2013 investert om lag kr 11.000.0000,- i nye båtbrygger / serviceanlegg og kan nå tilby gjestekai med plass til ca 15 båter.
 
Hardangerfjorden har mange flotte gjestehavner som leverer kultur, natur og aktiviteter for båtfolket. Er du av den litt aktive typen kan Jondal friste med turer opp til FONNA Glacier Ski Resort som ligger 19 km fra Jondal sentrum. Du kan også være med Folgefonni Breførarlag, som navnet sier, breføring på Folgefonna, den tredje største breen i Norge. Folgefonni Breførarlag har base i Jondal, men arrangerer turer på hele Folgefonnhalvøyen. De går busser fra Jondal opp til breen.

Du starter gjerne dagen på breen og ender i båten eller ved bålet i fjæren om kvelden.
 
Turistinformasjonen i Jondal finner du i Juklafjord som ligger sentralt plassert i sentrum og er åpent hver dag fra 10. juni til 20. august. Åpningstider er 09:30 til 16:00 i juni, i juli og august til kl. 18:00.  
 
Jondal Nasjonalparklandsby
Begrepet nasjonalparklandsby utvikles nå på 5 tettsteder i Norge. Stedene er svært ulike når det gjelder stedstype og geografisk beliggenhet, men alle har fokus på bærekraftig utvikling tilknyttet nærliggende nasjonalparker. Godt vertskap for tilrettelagte opplevelser av kultur– og naturarv er felles mål i alle nasjonalparklandsbyene. Dette forplikter. Nasjonalparklandsbyene er miljøbevisste, de leverer kvalitet i alle ledd, du finner god og riktig informasjon om nasjonalparkene lett tilgjengelig og det finnes overnatting og servering tilgjengelig i hver eneste landsby.
 
Les mer om havnen hos Båtsans/havner