2013-07-12-6bd8b25f1f7e4a1974e9b10b1b65af7fd973ba30 Arkivbilde, Benny Martinsson. Siste ord er ikke sagt rundt konkurs og rettigheter.

Nye eiere av Nord West & Najad, men får de produsere?

Nord West & Najad har nye eiere, men det er ikke sikket at de får bygge dem, ikke uten avtale med Benny Martinsson, som har tegnet og konstruert alle Nord West båtene.

Det er den Svenske avisen Bohuslaningen som i dag melder dette på sine nettsider. Onsdag var det klart at Runo Gillholm har sammen med en hemmelig kompanjong, kjøpt konkursboet.  Men for å kunne produsere båtene må nye avtaler skrives.

De forklarer at Benny Martinsson, som har tegnet og konstruert alle Nord Westbåtene har en såkalt immaterialrett til Nord Westbåtene. Når det gjelder Najad båtene er det flare utenlandske konstruktører pluss Benny som eier design og konstruksjonsretten. Så det betyr at de nye eierne ikke kan bygge før de har fått en avtale med Benny og de øvrige konstruktørene.

Dermed er ikke siste ord sagt i denne saken og de nye eierne vil treffe Benny om en stund for å se på mulighetene fremover, i følge avisen.

Dette minner litt om den siste vendingen hos Viksund, hvor Roar Strømsnes har kjøpt Viksund konkursboet, men ifølge Erling Viksund ikke kan produsere båtene, uten at det foreligger en ny avtale med ham og konstruktøren av Viksund modellene.