2013-07-23-3c0b4f9fd09408699d20fe554f545dc1bd913ad4 Arkivbilde Gladmat: Gjestehavnen på Vågen er dessverre stengt for fritidsbåter under festivalen, men gjestehavnen ved oljemuseet tar imot fritidsbåter så lenge der er plass.

Still autopiloten inn på Stavanger – GladMatfestivalen!

Denne uken braker det løs for Norges største matfestival i Stavanger. 24. -27. juli arrangeres Festivalen som forventer over en kvart million besøkende matentusiaster fra inn- og utland.

GladMatfestivalen i Stavanger, arrangeres for 15. året på rad. I løpet av fire dager kommer over 250.000 mennesker til å besøke festivalen, som er et utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur.

Årets tema for festivalen er «del en ny opplevelse».
 – Vi ønsker å skape en arena hvor vi fremmer publikums interesse for mat og råvarer, samtidig som vi vil vise frem nisjeprodukter, det siste innen trender og unike historier, sier daglig leder i Gladmat AS Mona Vervik.

Flokker til festival

En av årets store trekkplaster er hotellkongen Petter Stordalen. Han skal ut i kokkekamp mot selveste Marcus Samuelson, Barack Obamas favoritt kokk.

- Det blir en skikkelig Petter vs. Marcus duell, med hundre prosent fokus på smør og ikke smøring, sier

Petter Stordalen, eier og styreleder Nordic Choice Hotels. Likevel må han innrømme at det er Marcus som er storfavoritt. – Jeg må dessverre innrømme at jeg ikke er noen mesterkokk, så dette blir interessant, sier Petter.

I løpet av festivalen kommer også Erna Solberg, Trygve Vedum, Lisbeth Berg-Hansen og Ingrid Espelid Hovig innom,

- Vi er selvsagt stolte av at festivalen tiltrekker seg så mange store navn. Men aller mest stolte er vi av at tusener på tusener av store og små matentusiaster fra fjern og nær velger å legge ferieturen hit til Gladmaten, sier Mona Vervik.

Setter Stavanger på kartet

Kulturundersøkelsen fra Norstat viser at rundt 70 % av befolkningen i Stavanger og resten av regionen besøker festivalen. Festivalen har også etablert seg nasjonalt, som landets viktigste matfestival. Totalt er over 250.000 innom, og siden oppstarten i 1998 har nærmere 3,5 millioner besøkt festivalen.
- Det er selvsagt hyggelig med slike tall. Festivalen er gratis for alle og byr på et bredt spekter av aktiviteter for hele familien, sier Mona. - GladMat har på mange måter bidratt til å gjøre Stavanger til en sommerby, fortsetter hun og ønsker alle velkommen til årets gladeste festival. (NTB info)