2013-07-30-e78adae49e075fe68c8a9e32bf4c0e4b6f4aa2f3 Regattaene er en viktig del av festivalen og det blir også i år regattaer for skøyter, meterbåter og 12,5 m2 kryssere. Her fra 2012 regattaen

Risør Trebåtfestival 30 år!

Til fredag 2. august braker det løs med storstilt feiring av trebåten og i år feirer festivalen også seg selv med 30 år. De byr på mange godbiter og lover en storstilt jubileumsaften.

I dagens pressemelding fra festivalledelsen byr de på følgende i dagene 2.- 4. august:

To statsråder!
Festivalen får i år besøk av to statsråder. Justis- og beredskapsminister Grete Faremo vil stå for åpningen av festivalen fredag kl.14.00 og forsvarsminister Anne-Grete Strøm- Erichsen vil delta på den store hyllesten til krigsseilerne i Fredsparken lørdag 12.00.

Vikinger og Krigsseilere
Festivalen har i år to hovedtema, Vikingene og krigsseilerne. Vikingskipet « Saga Oseberg» er ute på sin første seilsesong og gjester festivalen sammen med vikingskipet «Gaia». Her er det mulig å bli med på tokt og det blir stor vikingleir på land med aktiviteter for store og små. I Fredsparken blir det stort arrangement for å hedre krigsseilernes innsats under den andre verdenskrig. Forsvarsminister Strøm-Erichsen og forfatter Jon Michelet er blant de som vil gi sin hyllest. Arrangementet er et samarbeid mellom Risør Trebåtfestival, Aktive Fredsreiser og Konvoibyen.

Festaften
Lørdag kveld er det duket for festaften med artister som Arja Saijonmaa, Jonas Alaska og Lars Martin Myhre. Myhre kommer med spesialskrevet forestilling «Noen ganger er det allright i trebåt i Risør» som fremføres sammen med koret «Bare for Gøy». Risør Trebåtfestival har også fått sin egen sang som får sin urfremførelse under festivalen.  Det hele avsluttes med stort fyrverkeri.

Regattaer
Regattaene er en viktig del av festivalen og det blir også i år regattaer for skøyter, meterbåter og 12,5 m2 kryssere. Motorbåtene vil defilere utenfor Dampskipsbrygga.

Barneaktiviteter
Risør Trebåtfestival har et stort tilbud for barna med sjørøvertokter, snekkerverksted, piratshow med Berserk Band og sceneshow med Alexandres Ark. Barna vil også kunne få prøve seg på ulike vikingaktiviteter, smedvirksomhet og båtbyggerverksted.