Se paraden og hør dampkonserten!

Damp og høye tuuut ljomet over vågen i Bergen da Fjordsteam 2013 åpnet for innholdsrike kystkultur dager. Høyest låt det fra den nederlandske gjesten S/V George Stephenson!

George Stephenson er en spesiell kombinert diesel og dampbåt fra Nederland. Den er en 26 meter lang klassisk yacht, og ble sjøsatt for noen år siden. En usedvanlig vakker båt som visste å gi lyd fra seg.

Edvard Pettersen, pr. ansvarlig for veteranskipfestivalen,  presenterte et lite utdrag om båtene som kom inn på vågen. Aller først var Gulating båten Enigheten. Båten er gjenskapt identisk, og her kom den ene etter den andre som har fått vernestatus av riksantikvaren. Slepebåten Vulcanus, måtte bidra til at gamle hurtigruteskipet Nordstjernen kom på plass.

Reisendes båter som Tysso, hvor selger reiste rundt for å fortelle om varene deres. De fleste store kjøpmenn hadde en slik, som Sundt og Wallendal. Fergen Skånevik, Hvalfanger båt fra Sandefjord, agentbåten til Hansa og med mer. Aller sist kom DS Stavenes, godt hjulpet av veteranskipet Atløy, men ifølge miljøvernminister Solhjell og riksantikvaren skal den få de pengene den trenger, til å gå for egen maskin.

Er du i område, benytt anledningen til å være med på folkefesten, og se den herlige kystkulturarven.

Les en tidligere historie fra Båtsans om fjordabåtene som gikk kl 14:15.