Den beste ferien man kan ha - THE YACHTWEEK!

I år var vi i alt 120 seilbåter fra 34 – 54 fot fordelt på to ruter, det vil si omtrent 1000 seileglade mennesker fra 20 år og opp til 34 år. Det ryktes om at det var hele 23 forskjellige nasjonaliteter på min uke.

Den som forteller om drømmeferien sin er Joachim Thorrud hos Nautic Sailing. Dette er en fantastisk måte å få den ”yngre” garde til å bli glad i båtliv og seiling, mener han.

The Yachtweek er et genialt konsept som kombinerer underholdning, avslapning, seiling, regattaer, nye uthavner/marinaer hver dag, et unikt opplegg med en ny fest i hver havn pluss at man møter mange forskjellige mennesker fra alle hjørnene på kloden. Så hvilke steder i verden kan man oppleve dette? I dag er det hele 5 destinasjoner, Thailand, Karibien, Hellas, Italia og ikke minst Kroatia.

Det er jo selvfølgelig Kroatia som bringer mest mennesker inn i  Yachtweek sirkuset. I år var vi i alt 120 seilbåter fra 34 – 54 fot fordelt på to ruter, det vil si omtrent 1000 seileglade mennesker fra 20 år og opp til 34 år.  Det ryktes om at det var hele 23 forskjellige nasjonaliteter på min uke.  De 2 rutene er fordelt på en nordgående fra Split og en sørgående fra Sibenik/Marina Frappa.  Hver lørdag fra siste helg i juni og til siste helg i august er det mulig å ta del i dette fantastiske opplegget. Dette er den beste ferien man kan ha.

En typisk Yachtweek-dag starter med litt trangt syn etter festen fra gårsdagen, frokost på den lokale restauranten i marinaen, komme seg ut å få seilet noen timer, lunsj om bord i båten, restituere seg før neste fest, sole seg, kose seg, bade masse, legge til i en ny havn, dusje og ordne seg før kveldens fest, middag og et lite vors før festen er i gang.

Årets sørgående rute som jeg var på begynte i Marina Frappa, Kremik. Derifra gikk turen til øyen Vis. Neste dag seilet vi nordover langs øyen og til Komiza. Etter øyen Vis seilet vi sørover igjen og til Palmizana marina utenfor Hvar her lå vi 2 dager før vi satte kursen nordover på torsdagen og til øyen Solta hvor de rutene møtes til en skikkelig avslutningsfest.

Dette er en fantastisk måte å få den ”yngre” garde til å bli glad i båtliv og seiling. De interne skipperne i sirkuset har som oppgave og spørre alle ombord på sin båt når uken er over om dette har vært den beste ferien i deres liv. Og 70 % av disse svarer JA. 
The Yachtweek uken er litt dyrere enn en restplass til Magaluf, men den er til gjengjeld 100 ganger bedre. 

Selvfølgelig når man kommer hjem etter en slik tur er man ganske sliten og pumpet, men etter hvert som energien kommer tilbake etter ett par dager hjemme i Norge begynner ting å synke inn og man vil bare ha mer. Jeg er i alle fall helt sikker på at jeg skal tilbake neste år. Da blir det min 3 gang som deltaker og som skipper for min venner. I år var vi 3 gutter fra Norge og 3 jenter fra Australia i en Elan 384 Impression. Dette fungerte meget bra og alle var happy.

Om man ikke ønsker å være med Yachtweek sirkuset hele veien og vil ta noen hviledager er dette også et meget godt alternativ og ligge i uthavner og restituere. Om det er 2 fester man skal ha med seg så er det Fort George på Vis og festen på Carpe Diem på Hvar. Og om man bare vil seile sin egen sjø så er alle som vil hjertelig velkommen til å leie seilbåt av oss her på Nautic Sailing.

Se selve traileren deres her..

Og her er til hjemmesiden
http://www.theyachtweek.com/

Da er det bare og begynne å planlegge ferien til neste sommer…