2013-08-21-9bec2ffef500d26b6067a44f1a42ccda8b6d083b Her gjelder det å være tidlig ute om du skal få en god båtplass.

Tidenes PERIFERIFESTIVAL?

Værmeldingene for helgen er topp, artistene er topp og selveste statsministeren skal besøke festivalen ute i havgapet på Glesvær, sydvest på Sotra, i Sund Kommune.

Festivalsommeren er enda ikke over, og en av de mest populære gjenstår, Periferifestival. Her gjelder det og posisjonere seg å dra tidlig ut om du ønsker båtplass i helgen.

Periferifestival byr i år på store artistnavn, og allerede fredag står de i kø: Ida Jenshus,  Mikhael Paskalev, Morten Abel, Young Dreams, BigBang, og Karpe Diem.

Lørdag er det artister som Kråkesølv, Odd Nordstoga og Ingebjørg Bratland, Lars Vaular og Frode Grytten, Kvelertak, samt avslutningsvis, Timbuktu & Damn.

Hvert år har festivalen en kunstutstilling og et bestillingsverk som blir støttet av Norsk kulturråd. I år er bestillingsverket et møte mellom Lars Vaular og Frode Grytten.

Festivalsjefen Ole Rasmus Øvretveit, melder på festivalsidene at de er glad for å ta imot landets statsminister lørdag 24 august. Han vil møte de frivillige, publikum og artistene, samt få oppleve ungdomssatsingen PeriferiUng.

Periferifestivalen ble arrangert for første gang i 2007 og har vokst seg stor og populær fra første de besøkende på ca 1800, til dagens på over 5000 publikummere. Profilen er sentrert rundt pop/rock-musikk, men har også mye kunst og kreativt rundt festivalen.

Har du ikke mulighet til å ta båtturen finnes det mange andre transportmuligheter. Sjekk mer på festivalens sider.

Båtsans kan virkelig anbefale festivalen i nydelige omgivelser, se artikkel fra 2012.