2013-08-28-53a455e24a22d3080853452ec061ac3e5f5379c6 Foto: fotograf Arjuna Maciel Camargo. Et stort hull i siden på soloflasken og "piratene" tok alt utstyret

Soloflasken ribbet for alt teknisk utstyr!

I går ettermiddag norsk tid fant en båt fra den venezuelanske kystvakten Soloflasken drivende mellom øyene i den ukjente øygruppen Los Roques 130 kilometer nord for kysten av Venezuela. Flasken hadde et stort hull i siden og var ribbet for alt utstyr.

NTB Info:
- Vi har jobbet i hele natt med å få klarhet i hva som har skjedd med flasken, av bildene kan vi se at noen har hakket et svært hull i den. Det har gått 24 dager siden vi mistet kontakten med flaskeposten, og vi er selvsagt nysgjerrige på om den rett og slett har blitt robbet, og om det er grunnen til at vi mistet satellitt-signalet. Vi fikk i morgentimene opprettet kontakt med kystvakten og ser fram til å få klarhet i detaljene, sier Solo-sjef Joakim Sande.

Det spesiallagde kameraet som tok 360 graders bilder hver åttende time er borte, det samme er 600 kilo med batteri, flere mac'er og ikke minst kassen med Solo som hadde vært med på hele ferden. En ferd på nærmere 4000 nautiske mil, mer enn RA-ekspedisjonen og noe mindre enn Kon-Tiki har endelig nådd land.
For Solo sin del ble flasken oppdaget via instagram (#solobottle), den lokale fotografen Arjuna Maciel Camargo hadde tatt et bilde av flasken da kystvakten dro flasken til land og publiserte den på sin instagram-konto @arjunamac.

- Først og fremst er vi overlykkelige over å ha funnet flasken, og at vi får et svar på mysteriet om siste del av ferden. Nå gleder vi oss til å fastslå nøyaktig hvor flasken ble funnet slik at vi kan kåre hvem som gjettet nærmest fasiten og dermed blir vinneren av noe sånt som to tonn Solo, eller nærmere 4000 halvliters flasker, sier Sande.

Solo.no har over 100.000 nordmenn gjettet hvor flaskeposten ville ende opp – og nesten en halv million har fulgt ferden.

Joakim Sande og hans team vil i løpet av den nærmeste tiden dra til Venezuela hvor de skal lage en skikkelig Solo-fest for kystvakt og lokalbefolkning.