2013-09-05-6a21e254512ccfb72b6d004f94ed67b4d842aab3 Hvem har den kuleste vannslangen;-) Torill Iversen er mest opptatt av å appelere til damene og at de skal ha det moro på sjøen, samt sikkerhet.

Torill Iversen – MissCaptain!

Se her alle båtdamer, her er nettbutikken for dere. Torill Iversen har sett seg lei på at alt på sjøen er rettet mot menn.

For 3 år siden begynte Torill båtlivet  og var på båtutstillinger, her møtte hun et marked som tydelig er rettet mot menn og som appellere mest til dem.  Dette ville hun endre på og startet nettbutikken misscaptain.no.

Hos MissCaptain finner du det lille ekstra, ikke som en typisk båtbutikk som selvsagt er nyttig, men noe unikt rettet mot damer. Utvalget blir forhåpentligvis større etter hvert, smiler hun. Men foreløpig er dette ganske nytt, og butikken har vært på nettet siden mars.

Men det er så mye mer med Torill Iversen enn en rosa vannslange. Hun er også Båtcoach, og hva er nå det? Torill forteller at det ganske enkelt er en personlig trener i båt.  Bakgrunn for at hun kan være Båtcoach er at hun har erfaring, er kystskipper, og utdannet politi, samt at hun har vært i forsvaret. Alt dette gjør henne til en god pedagog, mener hun selv, og ler hjertelig. For dette er virkelig en positiv dame.

Med båtliv og båtkjøring henger fremdeles de gamle kjønnsrollemønstrene sterkt i. Dette kan utgjøre en reell fare for sikkerheten. Hva om noe skjer med ”far”?

Hun håper at vi damer skal mer på banen i båten, ikke bare med fender og tau. Derfor kommer jeg gjerne ombord i deres båt for å lære dem å bli trygg, forteller hun.  Det å ta båten ut, øve litt på fjorden og bli kjent med den er hovedmålet.  Båtcoaching er nytt her i landet og vi vil tilpasse opplæringen etter hva du ønske å lære, forteller hun. Det kan være enkle ting til de litt mer kompliserte øvelsene. Noen ganger trenger vi hjelp til å få frem det som bor i oss. Så om du ønsker å bli tryggere på sjøen, kjøre båten, kunne lese kart og kanskje ta en venninne med ut på båttur alene, da kan jeg hjelpe dem.

Båtsans synes dette er et supert tilskudd i en mannsdominert bransje. Og som kvinne håper jeg virkelig MissCaptain lykkes, så gjenstår det å se om du får mannen din til å spyle båten med en rosa vannslange, men er han en ekte mann går det nok bra.

MissCaptain har stand på årets Båter i sjøen