To nyheter fra Askeladden!

Her hviler man ikke på ”laurbærene”, hele to nyheter har Askeladden med til Båter i sjøen. En Rib rettet mot forsvaret fra en nylig vunnet rammeavtale, samt flerbruksbåten P80.

Askeladden har det siste året landet en god rammeavtale med forsvaret, og med på Båter i sjøen lå ribben som kanskje blir den første båten de leverer til tjeneste.  Henrik Askvik, daglig leder i Askeladden er spent og fornøyd med avtalen og båten. Om den blir helt som denne er usikkert men dette er utgangspunktet for avtalen. En henrykt medarbeider kan bekrefte at dette virkelig er båten med stor B. Sjøegenskaper, robust, går silkemykt i sjøen og planer lett.

(teksten fortsetter under bilde)Båt nr to på Askeladden sitt repertoar er en P80. Vi har hørt om P80 Weekender og nytt av året er P80 Pilothouse. Hva er forskjellen? Jo forteller Askvik,  Weekender er familiebåten  med god bokomfort.  Den er en helgeturbåt med fin salong, pantry, gode soveplasser og eget toalettrom. Pilothouse P80 er mer en bruksbåt, akterdekket er som et stort ”arbeidsrom”, om man driver med fiske eller dykking for å nevne noe. Styrhuset er flyttet helt til babordside, slik at man kan gå frem i baugen på styrbordside. I baugen er det laget sitteplass for to. I selve styrhuset er det god plass til 5 personer, og alle sitter høyt med god utsikt i fartsretning. Dobbel skyvedør som gjør at passasjerer og fører kan lett gå ut. Mulighet for overnatting i en liten lugar i baugen som også har et toalett. Under benken i styrhuset skjuler det seg vask, kokeapparat og en kjøleskuff.

Båten kan leveres med dobbelinstallasjon, om du velger utenbordsmotor og er godkjent for 300 hk.

Pilothus vil være ca 70 tusen billigere enn weekender og etter omvisning fra Askvik, er jeg overbevist og enig med at dette kan bli en av storselgerne til Askeladden i 2014.

Båten stilles ut i disse dager på Båter i Sjøen ved Sukkerbiten