Oppsummering av Båter i sjøen!

Norboat melder i dag om 5 % økning av antall besøkende fra fjorårets messe, og ved hjelp av det gode været, samt det gode utvalget, endte de på 14 438.

Mangen av utstillerne Båtsans snakket med er optimister. Størst positivitet finner vi blant småbåtforhandlere, som har hatt en økning. En annen trend er seilbåt, på messen kunne både Lunde båt og Fjord Sailing rapportere om salg på selve messen.

Når det gjelder Norske produsenter, håper vi en ny regjering kan ta noen grep rundt eksport. Norsk båtproduksjon har ikke samme vilkår som sine konkurrenter i andre land, eller de som har flyttet ut produksjonen. Dette er et obs, obs for fremtidig helnorsk produsering. Underleverandørene for tøffere og tøffere kår, og Idar Martin Refsnes hos Saga båt er en av dem som advarer. Vi håper flere støtter opp om det Norske og dem som har vært lenge i bransjen og ser verdien av det arbeidet vi gjør. Det er lett for at når vi ser litt gode tider igjen ”popper” det opp nye småimportører, som selger billig, men kan ikke følge opp når noe skjer. I det norske markedet har vi hatt et greit år, men skulle gjerne hatt et godt eksportmarked også.

Båtbransjeforeningen Norboat melder idag om en av de beste salgsmessene på flere år, og en ny positiv trend for båtbransjen, vi håper og tror at bunnen er nådd og denne messen viser en liten pil i riktig retning.

Pressemelding Norboat:
Det totale antallet besøkende på Båter i Sjøen 2013 endte på 14 438, som var godt over målet på 12 -14 000 og rundt 5,0 prosent over fjorårets 13 755 besøkende. Det skulle befeste messens posisjon som Nordens største flytende båtmesse, mener arrangør og administrerende direktør i Norboat, Erlend Prytz.
 
– Været var med oss i helgen, akkurat som det var i fellesferien. Det gjorde sitt til at publikum var i kjøpsmodus, noe også de fleste utstillerne melder tilbake om, forteller Erlend Prytz.
 
Mellom torsdag 5. september og søndag 8. september ble rundt 350 båter presentert på messen, i tillegg til rundt 75 landstands med båtutstyr. Norboat var før messen spent på om den positive trenden fra i sommer – med oppgang i både i bruk og salg av båt – skulle merkes også i Bjørvika. Dette fikk administrerende direktør i Norboat et klart svar på.
 
– At godt høstvær vekker båtinteressen til nordmenn, er herved hevet over enhver tvil. Jeg er sikker på at dette er en av de beste salgsmessene på mange år, og at flere nye båtbrukere er rekruttert foran neste sesong, avslutter arrangør Erlend Prytz.