Ny Buster XLe klar i slutten av september!

Fiskars 40-årige Buster aluminiumbåter utvides med en rekke helt nye modeller. Den første båten med glassfiberdekk i e-serien er Buster XLe som baserer seg på det kritikerroste nye Buster XL skroget.

”Registreringsstatistikken for de siste 2 årene viser at båter med aluminiumskrog og glassfiberdekk er det produktsegmentet innenfor markedet for åpne båter som vokser hurtigst. Nå er det rett tid for å lansere en ny modellserie som har det populære varemerket og beste forhandlernettverket”, sier Juha Lehtola, administrerende direktør for Fiskars båtvirksomhet.

Buster XLe er en 5,6 meter lang åpen båt med åpen planløsning.
”Båten har et slitesterkt og bekymringsfritt aluminiumskrog og et dekk av glassfiber som gir oss en mengde ulike designfriheter. Vi behersker utviklingen og produksjonsteknikken godt idet vi med over 50 års erfaring med produksjon av aluminiumbåter er markedsleder i Nord-Europa. I tillegg har vi fem års erfaring når det gjelder såkalte hybridløsninger med aluminiumbåter med glassfiberdekk”, sier produktutviklingsdirektør Anders Kurtén.

Den nye båten er klar for leveranse til forhandlerne i slutten av september. Den nye modellserien ble nylig presentert for forhandlerne og fikk en meget positiv mottakelse. 
 
Praktisk og sikker

I utviklingen av den nye Buster XLe er det lagt stor vekt på praktisk plassutnyttelse samt demping av lyden fra både motoren og skroget. Båten har den største innvendige plassen i sin klasse. Skroget bygger på Buster XL-skroget, men er tilpasset for å gi optimale egenskaper for Buster XLe.

”Vi tester og sammenlikner alltid ulike løsninger som påvirker en båts kjøreegenskaper og sikkerhet meget nøye. I et nordisk perspektiv har vi meget omfattende produktutviklingskunnskap”, sier Kurtén.

Buster XLe kan utstyres med flere ulike effektive motorer, noe som gjør at brukeren kan velge det mest formålstjenlige båt-motoralternativet. En 60-hestekrefters motor holder utmerket til normal bruk, men under mer krevende forhold kan båten utstyres med en motor på opp til 100 hestekrefter.

Buster XLe har et hvitt glassfiberdekk, men innerdørken har en praktisk mørk grå gelcoat med sklisikringsmønster der skitten ikke synes. Trinnflatene for og akter er dekt med en slitesterk aluminiumplate med sklisikringsmønster.

Det stive og lette aluminiumskroget gjør landstigningen enkel og en vask er den eneste årlige servicen som båten krever.

De rette styrekonsollene gir passasjerplassen god beskyttelse mot vind og vann og bak dem finnes det en romslig sittebrønn. På den venstre siden av føreren finnes det en benk med oppbevaringsplass; på den høyre siden er det fri dekksplass og plass for en avtakbar Igloo-kjølebag.

Kapellet er passe stort for å gjøre det enkelt å håndtere det. Sikten er god selv når man kjører med kapellet oppe.

Båten er som standard utstyrt med kapell, stoppede setet, tiltratt, vindusvisker, Abloy-ennøkkelsystem, frontrute av glass, dør mellom styrekonsollene samt mulighet til å integrere en plotter. Til og med joystick-styrte trimplan er standardutstyr.

Det finnes 16 ulike modeller av Buster-båter. Den minste er den 4 meter lange Buster Mini og den største den 7 meter lange Buster SuperMagnum som kan utstyres med en motor på opp til 300 hestekrefter.
 
Buster XLe 2014
Lengde: 5,6 m

Bredde: 2,23 m

Vekt: 695 kg

Antall personer: 7

Motoreffekt: 60–100 hk