2013-10-16-7385f0dfaa082b1e5dfd2e0259b286238c74c148 Foto av Bente Asphaug (RS) leder arbeidet med den nye Elias-båten som skal glede barn langs norskekysten i årene fremover. Her er hun med utgaven som kommer på TV fra neste år av. Bård Eker til høyre (Arkiv)

Eker design skal fornye Elias flåten!

Bård Eker skal lede designarbeidet om å modernisere, samt gjøre den populære Redningsskøyta Elias mer driftssikker. Redningsselskapet ser frem til et spennende utviklingsprosjekt sammen med Eker design.

Redningsselskapet har bestemt at Eker Design skal være med å skape de nye Elias-båtene.
I mars neste år får den nye serien om Elias premiere på NRK. I den forbindelse ønsker Redningsselskapet å oppgradere flåten av Elias-båter. Det er fortsatt ikke helt klart hvordan de blir seende ut, men selskapet ønsker å lage en båt som både er mer moderne og med større driftssikkerhet enn de gamle.

-Vi har arbeidet lenge med å finne en samarbeidspartner på dette prosjektet som kan ta Elias inn i fremtiden. Elias har blitt et ikon blant de yngre. Vi har hatt femti båter landet rundt som har gått mange tusen timer med henrykte småbarn de siste ti årene. Nå er det på tide å skifte ut disse. Vi ser frem til et spennende utviklingsprosjekt sammen med Eker design, og har tro på at deres bakgrunn fra båtbransjen vil kunne gi oss det beste når det gjelder kvalitet, funksjonalitet og design, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet. Eker design har vunnet mange priser de siste årene for sine design. At de også er dyktige båtbyggere har de bevist gjennom sin serie med Hydrolift-båter.

I følge NRK skal det være snakk om 25 båter i første omgang, og Bård Eker forteller at de gleder seg til oppdraget ”Vi synes det er morsomt å gjøre alt mulig rart. Det her er et produkt der vi føler vi er litt på hjemmebane, med tanke på at det er en båt”. Samtidig er det en artig sak. Vi har stor respekt for denne tegneseriefiguren, så det å gjenskape denne figuren så riktig som mulig i forhold til originalen, det vet vi blir en utfordring, sier Eker til NRK.

Han skal selv lede arbeidet med å lage en båt som skal tiltrekke seg den yngre generasjonen.
”Som en del av båtbransjen vet vi at vi trenger å oppmuntre den kommende generasjonen med hensyn til båtliv og båtsikkerhet. Vi håper dette kan bli et bra bidrag til det”.

Les mer hos RS