Dykkedugnad litt utenom det vanlige!

Prosjektet Aware Smedasundet samlet 50 dykkere lørdag formiddag. Et av målene var og sette verdensrekord ved å samle 15 tonn med søppel fra sjøbunnen.

Arrangør for prosjektet,  Åge Wee i Wee Marine,  hadde håpet på 70 dykkere, men de 50 dykkerne som deltok leverte en strålende innsats. Uansett om det blir rekord eller ikke så er vi fornøyd. Her er så mye søppel at vi kan holde på i flere år på samme måte. Vi kan bare flytte konteinerne noen meter og starte på igjen, forteller Wee til Båtsans.

Prosjektet er støttet av mange sponsorer. Haugesund Brannvesen sine arbeidsdykkere deltok, i tillegg til kranbiler og mannskaper på land. Hobbydykkerne hadde litt over 2 timer på aksjonen, som også ble fulgt av nysgjerrige publikummere.

Ikke bare søppel ble trekt opp fra bunnen, et par ”skatter” var plassert rundt i leden. Gaver fra sponsorer til verdier over tolvtusen bidro til at jakten ble ekstra spennende. Reise, klokke og ekkolodd var blant premiene man kunne vinne for å delta på dugnaden. Alle dugnadsdykkerne fikk et nummer og var med i trekning avslutningsvis.

På mandag får vi vite om det ble rekord, da skal alle konteinerne veies. Uansett et fantastisk tiltak for å bedre forholdene litt for alt livet som lever i sjøen.