SUP- en voksende trend!

Stadig ser vi flere stående på padlebrett, hva er dette- er det morsomt eller vanskelig? Vi ble invitert til Førresfjorden for å prøve dette ut.

Nydelig høstvær og blikk stille sjø, men ikke badetemperatur og dermed ingen badedrakt. Fullt påkledd var det med en viss stivhet jeg satte meg i knestående på brettet etter en demo fra Joar Staveland, som var rene proffen.

Wee Caravan har tatt inn kajakker og padlebrett fra Kina. Produktene kommer i ulike størrelse og har en gunstig pris.  Alt fra havkajakk til ”sit-on-top” kajakk, som er meget stødig, -til padlebrett.

Etter litt padling på kne (som gikk veldig fint) måtte jeg prøve å reise meg. Like stiv og adskillig mer nervøs kjente jeg på stødigheten. Etter litt vingling stod jeg  på brettet, ”joho”,..men jeg flyttet ikke på bena. Klarte å padle meg inn til kaien og fikk rettet opp plasseringen og dermed var det utpå igjen. Nå følte jeg meg tryggere og hadde en bedre stødighet. 

Vivian Wee forteller at de nettopp har fått en container med brett og kajakker, og hun er også nybegynner på brettet. Kajakkene og brettet var med på båtmessen i Bergen og de ble fort utsolgt. Med startpriser på kr 3000,- er dette overkommelig for mange. Kajakkene er lett å få med seg og har god kapasitet til friluftsutstyr, samt praktiske holdere til fiskestang mm. Alle produktene er i hardplast som gjør at de tåler en støyt.

Det er mange som blir bitt av brettpadlingsaktiviteten og treningseffekten det gir. Man får virkelig trimmet kjernemusklaturen, samtidig som utsikten blir bedre stående. Når sjøen er klar, kan man se både fisk og livet under brettet som gir en ekstra spenning. Brettpadling er en aktivitet som kan drives hele året og kommer antakeligvis på min ønskeliste til julegave. Dette klare ung som gammel ”nesten” like godt.

Det finnes mange produkter på markedet, både når det gjelder kvalitet og pris. Produktene som vi testet er fint for nybegynnere og viderekomne som ikke vil bruke for mye penger på dette.

Mer produktinfo hos Wee Caravan