2013-11-04-7591ed26257c9c39172f7cace9cb43f7ea8bc99b Bilde RS, og oppskrift på disse gøye sokkene og vottene er fra Jorids mønsterbutikk

Strikk RS-sokken!

Redningsselskapet meder seg på strikketrenden og ønsker kreative ullsokker til mannskapet, slik at de holder seg varm på føttene i all slags vær.

Det sies at redningsskøytenes gudmor ga mannskapet ullsokker for å holde dem varme på føttene gjennom all slags vær. Nå tar Redningsselskapet opp tradisjonen – og inviterer til strikkekonkurranse.

Unge og gamle, kvinner og menn strikker som aldri før, og 1. november sender NRK 12 timer direktesendt strikke-tv. Nå oppfordrer Redningsselskapet strikkeglade mennesker landet rundt til å lage sitt forslag til RSsokken. 

- Bruk fantasien! Kanskje er den i Redningsselskapets farger, med logoen vår eller med et maritimt mønster av et slag, sier generalsekretær Rikke Lind.

Bilde av ullsokkene kan postes i Redningsselskapets Facebook-konkurranse eller på Instagram med hashtag #RS-sokken. Konkurransen varer fra 1. november og fram til julaften. Deretter plukker RS-juryen ut fem par sokker, som folk kan stemme på via organisasjonens Facebook-side.

Den som vinner konkurransen får en drømmedag med nærmeste redningsskøyte, og strikkeoppskriften publisert i RS-Magasinet.

Tar i mot sokker
Redningsselskapet tar gjerne i mot sokkene også, slik at de kan deles ut til mannskapene. Til sammen er hele 1 200 menn og kvinner mannskap på 44 redningsskøyter. Ferdig strikket sokkepar kan sendes til:

Redningsselskapet

Postboks 103
1325 Lysaker