2013-11-08-f5f2731bf32a486d463af6fd4feb073e1eb1a418 (Til venstre) Erling Viksund og Roar Strømsnes overrasker nok noen med sitt felles prosjekt.

Utvikler ny Viksund sammen!

Gründerne Roar Strømsnes og Erling Viksund enes om å sette i verk produksjon av felles nye bruks- båtmodeller. Merkenavnet Viksund skal igjen pryde fiske/sjark flåten i det profesjonelle markedet.

To smilende og godt fornøyde ”karer”, tok i mot Båtsans for å fortelle nyheten. Igjen skal pensjonisten Erling Viksund bidra med sin rike kompetanse etter et langt liv som båtprodusent, til et nytt produkt. Valget på samarbeidspartner falt naturligvis på Roar Strømsnes. Roar Strømsnes overtok som kjent et Viksund selskap for en tid tilbake.

Herrene ytrer  stor respekt for hverandre, og har gjort seg mange felles erfaringer som grunderer.  Erling mener Strømsnes har satset riktig på produksjonen i Litauen og det er her deres felles sjarker skal bygges. Service og vedlikehold blir i Strusshamn.

Begge har erfaring med hverandres produkt navn. Erling har  samarbeidet med Skorgenes trebåter i sin ungdom og Strømsnes var kjent med fiskesjarkene til Viksund.

Strømsnes forteller til Båtsans at han husker godt fiskesjarkene som Viksund produserte og sikter spesielt til den første Viksund 35”.  Han er også full av beundring for mannen som  han mener er selve sjelen i Viksund.  Han har en solid forankring i den Norske Kystbefolkningen og jeg ser frem til samarbeidet.

De ser for seg at dette skal være båter for det profesjonelle markedet, og det blir i hovedsak en sjark / bruksbåt.  Utviklingen blir i løpet av 2014 og den første båten ferdigstilles i 2015. De har allerede kunder som viser interesse for prosjektet.

Med deres felles kunnskap skal de lage en modellserie fra 9 – 15 meter, som er nyskapende, forteller Strømsnes. Sjarken skal ha egenskaper som hurtiggående, sjødyktighet, god bredde og stabilitet både med og uten last. Rasjonell i henhold til fangst og fangst behandling .

Når jeg spør om design, smiler de lurt begge to. Våre nye modeller baserer seg på erfaring og nytekning, sier Strømsnes. Med dere får vent litt før vi røper noe mer. 

Og pensjonist ser det ikke ut som Eling Viksund blir med det første. Ja, men det er lenge til jeg blir like gammel som Olav Thon, humrer Erling.