Ny serie fra Askeladden – C75!

Den nye spreke serien består av en Day Cruiser og en Hardtop modell. Betegnelsen blir C75 Center Cabin og C 75 Cruiser. Begge lanseres på "Sjøen for Alle" i mars 2014.

I dag lanserte de skissene med en liten forsmak på hvilken retning de ønsker å gå i 2014. Henrik Askvik forteller til Båtsans at det var på tide å fornye Day cruiseren litt. Med de nye linjene ønsker de å fremstille en ny serie av høyytelse sportsbåter. Designer er Konzept Design Gasper Peternelj, samme som Commuter 11 og Z8.

Båten skal ifølge Askeladden ha høyt fokus på design, uten kompromiss på det praktiske.  Skroget har fokus på god kjørekomfort og er høyhastighets. Med største motoralternativ, en Suzuki DF 250 , vil båten ha en toppfart på rundt 45 knop. Prisen er da litt i overkant av en halv million.

Askeladden beviser med dette at de på ingen måte har tenkt å bare satse på pilothusbåter. Med C75 går de litt tilbake til ”røtterne”, da spesielt i daycruiser segmentet. Begge varianten tar med seg mange praktiske løsninger fra de andre modellene til Askeladden, som stort soltak, samt kalsesjegarasje for å nevne noe.

Tekniske data:

L: 7,45 m inkl. plattform
B: 2,55 m
W: 1.600 kg
V bunn: 25˚
Motor: Suzuki DF150 – DF300 XL rigg
Tank min. 230 L
Vann: 40 L
Septik: 40