Vinterlagring!

Flere og flere båteiere velger hele pakken, forteller Jonathan Dyrstad hos Askeladden Boats, ved avdelingen Båtens Beste.

Båtsans tok turen innom Askvik på Os, for å få noen tips om vinterlagring. Tips, kan du gjerne få, men flere og flere båteiere velger hele pakken, forteller Jonathan Dyrstad. Vi får stadig nye kunder som ønsker at vi overtar båten om høsten, så kommer de å henter den igjen til våren.

Hva ligger i ”hele pakken”? Det finnes flere varianter, men komplett er det båtopptak, service på motoren, bunnsmørning, vask, polerering, vinterkonservereing og så fikser vi eventuelle skader, forteller Dyrstad. I dag er det slik at kundene som kjøper båt av oss også kjøper denne delen med. Ja, men er det ikke dyrt? Nei, vi synes ikke det. Prisen på en 16 fots båt er ca titusen og for den største (opp til 30 fot) ca tyvetusen.

Fordelene er mange, spesielt om du kjøper nybåt. Båt og motor har 5 års garanti, og da er det en forutsetning at motoren har fulgt servicene. I dag er motorene blitt så avanserte, at på enkelte jobber må man koble datamaskin til, på lik linje som på en bilmotor.

Når det gjelder vinterkonservering, skal motoren kjøres i ferskvann, ha oljeskift, kjølevæske, samt smøres godt på alle de viktige komponenter. Det holder ikke å gjøre dette om våren.

En annen ting som er viktig for småbåteiere, er å slippe å bekymre seg for båten. Alle kjenner følelsen av snøen som faller og de må ut å måke presenningen. Eller en vinterstorm med mye vind, da kommer spørsmålet, holder presenningen? Prisen blir også ganske lik, for motordeler og lagringsplass koster omtrent det samme. Så det er bare våre arbeidstimer du betaler for i tillegg, og med tanke på å slippe alle bekymringer er det økende pågang, merker vi.

Askeladden Boats har fremdeles nytte av de gamle produksjonslokalene. I dag brukes det til båthotell. Så lurer du på hva du skal velge, må du være kjapp.. de har bare noen få plasser igjen.