En svensk ”stormvind” har inntatt Askøy Seilforening!

Håkan Gerdbo fra Sverige er ansatt som daglig leder i et nytt topp moderne maritimt kurs- og konferansesenter, bygd på dugnad av medlemmene.

Lokalene til Askøy Seilforening, ca 30 min fra Bergen sentrum, kan tilby møtesal, konferanse- og spisesal med plass inntil 125 personer. Et topp moderne kjøkken, som skal leies ut til profesjonelle aktører. Auditorium /kino for 60 personer (ferdig tidlig 2014).

Overnattingsmuligheter er det også på senteret, hvorav 7 soverom med egne toaletter og dusj, samt en stor sovesal. Her er 9 rorbuer, og totalt er det sengekapasitet til ca 80 personer. Du kan selvsagt sove i egen seilbåt i gjestehavnen og benytte deg av de flotte fasilitetene. (Noen bor der, les om Hilde Snåsøy her)

Alt dette er Håkan Gerdbo ansatt for å selge inn til næringslivet, og at det ble han som søkte og fikk jobben, er ganske tilfeldig. I jobbsøknadene  startet han med følgende setning; ”Ursäkta” for at jeg er Svensk…, ler Håkan, som er like entusiastisk og energirik som en stormvind. Han har forelsket seg i landskapet på øyen utenfor Bergen. Her skal  han skape mer begeistring rundt seilsporten i Norge og spesielt på Vestlandet.

I Sverige var jeg en affärsman, jeg var deleier i en forretning som solgte båtutstyr og hadde rigg verksted. I en periode solgte vi også Delfia seilbåter. Da mine kompanjonger ønsket å selge til Mekonomen, ønsket jeg annerledes og de kjøpte meg ut.

Jeg arbeidet litt ideelt rundt havnen da kapitalen tillot meg det. Spesielt er jeg opptatt av  gjenvinning og vraking av båter, og det ble endel reising rundt dette. Jeg har en venn som arbeider i Norwegian og han sa, hvorfor ikke søke jobb i Norge. Jeg satt og så på ski VM våren 2013, og Norge var selvsagt best. Da så jeg plutselig jobben i Askøy Seilforening og sendte like godt inn en søknad.

I sommer ringte de meg og spurte om jeg fremdeles var interessert.  Etter familieråd med mine tre voksne barn og min samboer, som alle mente jeg burde ta jobben, ble det Ja, så her er jeg ler Håkan.  Jeg elsker landskapet her, som minner meg om Malmø i Sverige og dette flotte anlegget som jeg er satt til å forvalte.

Jeg ser så mange muligheter her, og de mange ressurser blant medlemmene i seilforeningen. Vi kan arrangere camper, ha aktivitetsløyper, seilkonkurranser og bruke naturen rundt oss. Både på sjø og på land. Like ved er vakre Kollevågen med badestrand.

Hjerte ligger selvsagt i seilsporten, og som ivrig seiler har han til og med rukket å være med på Askøy rundt. Men det er større mål rundt foreningen. Vi vil utvikle havnen, være base for arrangementer, kanskje et stort hvert 3.år. Vi ønsker et rikt samarbeid mellom alle foreningene i Vest, så kanskje klarer vi å få litt bedre fordeling av pengene fra øst. I Sverige er Svenske Seilforening helt konsekvent i fordelingen av midler. Like mye i øst som i vest, så her har vi mye å gå på. Nesten sprekkeferdig av  ideer, slår ha  ut med armene;  Her finnes så mange underbara människor. 

Smilende dra jeg fra Askøy Seilforening og tenker at jeg gleder meg til en ny båtssesong.