2013-11-25-c0f27ad28ec63e783d9e4cae62153de7bc3a1c54 B&G V50 er en klasse D VHF-radio med digital selcall (nødknapp), men har også innebygd en 2-kanals AIS-mottaker.

B&G V50 VHF/AIS-radio - med H50 trådløst håndsett!

B&G introduserer ny stasjonær VHF-radio, fullstappet med funksjoner, og med mulighet for inntil 2 trådløse håndsett, perfekt til en seilbåt.

Pronav forteller i en pressemelding om mye nytt på navigasjonsfronten. B&G introduserer det trådløse håndsettet, H50 og levering ventes i november 2013. Prisen for den stasjonære VHF-radioen V50 blir ca. kr. 4.500 og for H50 ca. kr. 1.600.

Produktinfo:
B&G V50 er en klasse D VHF-radio med digital selcall (nødknapp), men har også innebygd en
2-kanals AIS-mottaker. AIS betyr Automatisk Identifikasjonssystem og informasjonen mottas over VHF-båndet. Man vil da kunne få vist MMSI-nummer og eventuelt båtnavn på alle fartøy innenfor VHF-rekkevidde, som har en AIS-sender om bord. Både VHF-anrop og AIS-informasjon mottas via samme VHF-antenne. AIS er spesielt viktig når man ferdes i trafikkerte områder.

V50 har NMEA2000 industri standard, for enkel integrering til eksisterende system. «Plug-and-play» integrering har mange nyttige fordeler, slik som å kunne se et annet fartøy’s DSC nødoppkall på en B&G kartplotter eller motta viktig GPS informasjon for nøyaktig nødoppkall informasjon.

V50 har dedikerte meny og kanalvalg knapper, separat volum og «squelch» knapper og en DSC nødknapp, samt en ergonomisk designet mikrofon med innebygd høyttaler. Funksjoner som dobbel og trippel lyttevakt, posisjonspolling og gruppeoppkall er også standard. Med funksjonen «TrackYourBuddy» kan du også følge 3 av dine båtvenner på kartplotterskjermen, dersom tilkoblet. Sist, men ikke minst, har VHF-radioen audio utgang med 22W utroper (hailer) funksjon og automatisk tåkehorn signal med lyttefunksjon.

H50 er navnet på det trådløse håndsettet som kan benyttes sammen med V50 og gir hele systemet ekstra funksjoner utover standard VHF-funksjoner. H50 har en rekkevidde på 100m fra V50 basen. Den kan i tillegg fungere som en intercom mellom to håndsett eller mellom H50 og basen. Ønsker man å ha begge hender fri kan man benytte hodetelefon plugg og belteklips.

H50 har et batteri som varer i inntil 8 timer og en ladebrakett med induktiv lading (trådløs lading), takket være en unik induksjonsplate på baksiden av enheten.

Info Pronav