Azimut Grande 95 RPH!

Nyhet fra det italienske verftet: Nytt skrog, ny design, flere innovative løsninger og noen overraskelse på lur.

Den nye Azimut Grande 95 RPH (RAISED PILOT HOUSE) er klar våren 2014. Båten blir her gjengitt hvordan den ser ut, en liten forhåndsvisning på hva som er i vente fra verftet.

Navnet  RPH står for  hevet pilot hus og konseptet er fra designer Stefano Righini. Målet med dette er å separere styrhuset fra resten av båten ved å lage et halv dekk. Da får eier og gjestene mer plass og de får mer privatliv fra mannskapet. Designeren har klart å gjøre dette uten å miste de velkjente linjene til Azimut.

Takket være det hevete styrhuset får man plass til 5 kabiner. Fire VIP gjestekabiner og en eierskabin, alle med egne bad. Sistnevnte er selvsagt i særklasse med enorm sjøutsikt og baderom.

Et annet trumf kort verftet mener de har i Grande serien, er den enorme flybridgen (+60 m2) – premiert som beste i klassen. Her er også en dinette med 10 plasser, minibar, jacuzzi og komfortable solsenger. Mannskapet kan bestå av fire.
 
Det elegante interiøret er fra Studio Salvagni Archietti for Azimut. Et samarbeid som har gitt gode resultater tidligere med Azimut 80, 84 og 88.

Akter er det en Tender garasje, med plass til en fire meters båt/jet. Maskinrommet inneholder  2 x MTU16V2000 M84 motorer, som gir en fart på 26.5 knop og marsjer på 20 knop.
Til tross for at båten har en totallengde på nesten 29 meter, faller den innenfor 24 meters grensen og kan dermed bli registrert som en fritidsbåt.