2013-11-27-0f1f2050889e29216672a203963764161bd25288 Nå kan du bytte båten inn i bobil, eller motsatt hos Bergen-Marine. Til høyre Per Alvern og Jonas Gams Steine til venstre. Utstillingen rommer nå både båter og bobiler.

I båt og bobil markedet!

Bergen-Marine åpnet i helgen en ny bobilavdeling. De ønsker å tilby et bredere utvalg til kunders fritid.

Båt og bobil har mye den samme kundegruppen. Det kan være en tidligere båteiere som ønsker å bytte båt i bobil, og motsatt. I helgen opplevde vi begge deler, forteller Per Alvern (styreleder) og  Daglig leder Jonas Gams Steine. De solgte deres første bobiler på åpningen, og båt ble det også handlet.

Bergen-Marine på Grimstadneset utenfor Bergen sentrum, har nå Uttern, Quicksilver og Bavaria (motorbåt) i båtsortimentet, samt Laika og Benimar, i bobil.

Det var nesten som i gamle dager, med mye besøk.
Ønsket om å skaffe litt økt trafikk til butikken, lyktes godt. Vi kan favne bredere om folks fritid, og vi har erfart at behovene gjerne endrer seg blant samme kundegruppe, sier Alvern.  Det kommer ofte an på hvilken fase i livet man er i, om det blir båt eller bobil man velger.

Hva tror du bransjen mener om dette? Det er vel litt forskjellig, noen mener det er smart mens andre ikke tror på det, men stort sett har vi fått gode tilbakemeldinger. Samtidig er det viktig å påpeke at det ikke er på grunn av dårlig båtsalg hos oss at vi gjør dette. Vi ble nettopp kåret til Europas største Brunswick båtforhandler, forteller Alvern fornøyd.

Han forteller også at de i 2013 forventer litt vekst fra 2012, hvor de hadde 50 mill i omsetning. Tallene fra i år regner han med vil ligge på rundt 60 mill. og med bobil i tillegg blir det nok ytterligere vekst i 2014, avslutter han.

Så får vi se om det kommer flere etterhvert, eller om bobilforhandlere også begynner å selge båt?
Kamp om folks fritid er det uansett så kanskje kan det være lurt å ha en fot i begge leire?