Norske Camilla Ringvold – Kitet over Atlanteren!

På onsdag 18.12 ankom teamet Turk & Caicos, etter 28 dager på havet. Les om den utrolige turen i alt fra 6 m høye bølger, solnedgang og soloppganger.

Båtsans har fått Camilla i tale etter den fantastiske turen;

For et spennende prosjekt du har satt deg inn for, hvordan kom du inn i dette?
Jeg googlet om noen hadde kitet over Atlanterhavet før - og kom over en hjemmesnekret blogg som var Filippo van Hellenberg Hubar sin - han hadde samme ide. Jeg sendte han en epost for ca ett år siden, og etter det har det gått i ett med å ferdigstille prosjektet!

Nå er det gjennomført og dere er på Turk & Caicos?
Ja, vi ankom på onsdag - etter 28 dager på havet!

Hvorfor ble det den destinasjonen?

Columbus kom selv til Turks and Caicos, og det er et fantastisk sted å kite, så for oss var det et naturlig endepunkt.

Blir det julefeiring der da, eller rett hjem?

Det blir første gang jeg feirer jul borte i hele mitt liv. Jeg skal feire jul her med kjæresten min, og etter det er det hjem for å kite på snø igjen!

Hva har vært det mest krevende på turen?
Å kite på natten, i 6 meter bølger i stormvind med regn og squalls som er typisk for Atlanterhavet. Selv om våre skift da bare er på to timer, krever det mye konsentrasjon og fokus. Nattskiftene er ekstremt mye mer krevende en dagskiftene - og vi har alle nattskift hver dag. Likevel, er det disse skiftene som har gitt de største opplevelsene.

Hva har vært det kjekkest?
Å kite i solnedgang og soloppgang hver dag, under full måne og en vakker stjernehimmel. Vi har hatt besøk av delfiner ofte, og hval. Selv på åpent hav, er naturopplevelsene sterke.

Har dere hatt mye sjø og vær?

Vi har hatt det aller meste. På Atlanterhavet endrer været seg raskt, spesielt på morgen og kvelden. Store squalls kan dukke opp på kort tid, og plutselig har vi 40 knops vind og regn og minimal sikt, i neste sekund kan vi ha 20 knops vind og klar himmel.

Gjør du dette for å fremme sporten, eller Enable Passion?

Dette gjør jeg nok aller mest for meg selv - dette har vært min drøm lenge å krysse Atlanterhavet med kite. Å kunne bidra under Enable Passion er ekstra fint. Selv om det kan virke som en nesten umulig oppgave, er det flott å kunne gjennomføre som et team. Uansett hvilken drøm eller mål man har, er det aller meste mulig om man samarbeider. Kiting i denne formen er helt nytt - og det er stort å kunne være med å pionere på området.

Hvor er ditt favoritt Kite sted i Norge og bor du fremdeles i Asker som var ditt fødested?

Jeg bor i Oslo nå. Mitt favorittsted på sommeren er Hvasser, Tjøme kommune. Og på vinteren, er Hardangervidda og Varangerhalvøya mine absolutte favoritter.

Hva er ditt forhold til båt og sjøliv utenom Kite?
Når jeg gikk på barneskolen ble jeg sendt på sommerleir til Tomm Murstad Sjøleir. Det var nok her interessen for vannsport kom. Jeg har seilt siden jeg var liten. Fra optimist, europajolle, Hobie Cat, Formula 18,  til større båter. Somrene på Hvasser har vært fulle av vannsport. Det ligger i familien og være glad i sjøen.

Har du noen tips til ungdom som ønsker å starte med Kite?
Dra på kitekurs på snø. Det er mye enklere å lære seg å kite på vinteren, og det er mange unge som har begynt de siste årene. Kitekurs.no er et godt sted å begynne!

Dere er jo flere nordmenn med i prosjektet, hvordan har de hatt det så langt?
Arne som er eier av båten vi har brukt har vært fantastisk. Man sier at hjerte av båten er motoren, men på Double A er det Arne som er hjertet. Ellers er det bare jeg som er norsk, en amerikaner og resten nederlendere. Det har vært litt mye Nederlandsk til tider, men jeg begynner å lære meg noen gode gloser nå.

Har dere møtt andre båter på overfarten eller bare delfiner og haier?

Vi har ikke sett en båt på 28 dager.

Hva blir neste prosjekt?

Jeg har mange drømmer - selv skulle jeg faktisk gjerne ta denne turen en gang til, rett og slett fordi at opplevelsene er helt magiske. Ellers drømmer jeg om en Kyst til Kyst tur over Antarktisk - men det er et kostbart prosjekt, som nok tar litt tid å bygge opp tenker jeg. Men ingenting er umulig, avslutter Camilla.

Båtsans kan ikke annet enn å være imponert, og igjen viser det seg at det ”umulige” er mulig.

Ler mer om Camilla og teamet på følgende sider:

www.enablepassion.com
www.facebook.com