Rolex Sydney Hobart Yacht Race!

For 69. gang ble kappseilasen på andre siden av verden arrangert. De 94 båtene som deltok fikk virkelig bryne seg på noen solide lavtrykk.

Alt fra 100 fots Maxis til to Volvo 70s, syv tidligere vinnere og en rekke seriøse konkurrenter av racet stilte til start den 25. desember. Her var også flere nylanserte båter, som aldri før hadde konkurrert eller kun deltatt i noen få race.

En internasjonal flåte deltok i de ikoniske 628-nautiske mil offshore racet. Kappseilasen er på topplisten for offshore seilere verden over, og årets race var intet unntak. Seilere kom fra Tyskland, England, New Zealand, Singapore, Hong Kong og Hellas. For noen er dette et av topp Eventene i verden, som du kan delta på.

Etter måneder med planlegging og klargjøring starter det hele i Sydney, ut fra  Cruising Yacht Club of Australia. Værmeldingene ble nøye fulgt av navigatører og taktikk blir lagt ettersom meldinger om 10 til 15 knops vind fra sørøst, som vil øke ettersom flåten tar seg mot sør. 28 desember skulle det forventede lavtrykket komme. Båtene i ledelsen skulle da være kommet forbi punktet lavtrykket traff verst, men de mindre båtene kunne havnet midt i det.

Men da starten gikk var forholdene perfekte og det var litt av et syn da alle båten la ut fra Sydney Opera House. De første dagene imponerte Maxis og ettersom dagene gikk ble det mer og mer vind. På båten Wild Oats kommenterte Dockside Rihards hvor imponert han var over at det gikk fortere og fortere sammenlignet med de andre båtene. En kul erfaring. Han roste også mannskapet og fortalte at kjemien på båten var lidenskapelig.

Mye drama den fjerde race dagen da vær forholdene endret seg og bygde opp massive bølger og svært kraftig vind som ble målt opp til 40-45 knop.

Se video her

Femte dagen roet været seg til litt mer ”moderat” vind på 20 – 25 knop og på formiddagen ble Victorie bekreftet som totalvinner av det 69. racet.

Vinner og eier av Victorie, Hodgkinson fikk trofeet Tattersall’s Cup og en Rolex klokke. Hodgkinson kjøpte båten i bursdagsgave til seg selv med en målsetning om å vinne Rolex Sydney Hobart Race i løpet av to år. Han lykkes dermed på første forsøk i sin nye båt. Racet ble unnagjort på 6 dager, og 31. desember tikket siste båt inn, Namadgi, rett før midnatt og fyrverkeriet satte inn.

Av totalt 94 båter til start fullførte 84, og det under de tøffeste værforholdene på mange år. En imponerende brag og i år har racet 70 års jubileum.

Se mer og invitasjon til det 70. racet her