2014-01-14-5712e5551120d10cd2e321d50085b24f4eb1a6c5 Her seiler hun ut til start i 2011, like sør for Kvitsøy. Et fantastisk syn...

Gratulerer med dagen Statsraad Lehmkuhl!

I dag er det på sin plass å gratulere Bergens stolthet, Statsraad Lehmkuhl, med 100- årsdagen. Hun skal feires stort under Tall Ship Race i Bergen, siste helg i juli.

Jubilanten er kommet halvveis til Kanariøyene og hun danser seg over Biscaya. Hun er i toppform, fortelles det fra facebook siden hennes. I går ristet hun av seg sydvestlig sterk kuling med opp til 50 knops vind i kastene. Toktet til Tenerife hadde avgang fra Bergen 7. Januar i år.

I Bergen, ved Bradbenken, er jubilanten savnet, men feiring blir det under Tall Ship Race Bergen, som hjembyene hennes er vert for. Planen for ankomst til seilskutene og da spesielt Statsraad Lehmkuhl, blir spektakulær. Det er bestillingsverk med metal, sjanti og skipsfløyter på dekk, og fra mastene ljomer det ut sjanti. Avslutningsdagen leder Statsraaden an, ut Byfjorden og frem til regattastart ved Fedje.

Her håper vi at alle som har en båt blir med å følge paraden, som de gjorde i 2011 i Stavanger, da de var vertsby. Et fantastisk syn som kan mimres litt om her..

Vi gleder oss i Vest  og igjen gratulerer med dagen…