God følelse for Draco!

Da er gode ”gamle” Draco tilbake i markedet, men i helt ny drakt. Navnet forplikter og forventningene er store til nyheten.

Til Bergen kommer den ganske sikkert, i følge Dracoforhandler på Vestlandet, Nautic Sailing.  Som nye forhandlere har de en god følelse for de nye båtene.  Draco har nytt utseende og er klar for å skape ny historie med samme sjel.

Knut Heiberg-Andersen, forteller til Båtsans at båten skal i utgangspunktet komme i tre størrelser, og det er ingen tilfeldighet at Draco nå er tilbake. I et marked der alle kjenner litt på forventningene og tenker litt hvor skal man starte, eller gå nå? Da tok vi en spørreundersøkelse, om hvor mange kjenner og husker Draco? Vi fikk svar!
I Sveits for eksempel, som var et av landene hvor vi solgte nærmer 4000 Draco, husketet de fremdeles navnet. Draco hadde tre ganger så mange hits på Internett som Windy. Vi fulgte opp i England, Spania osv. og alle gav samme resultat. Draco husket de fleste. Med et så sterkt navn, dro vi til England for å få designhjelp, og her er resultatet.

Første båten er på 26 fot og er tenkt som en sosial landstedsbåt.  Det vil kommer en på 23 fot og kanskje 19. Du kan velg mellom seks farger, og på deres Internett side kan du prøve det ut, interaktiv. Flere andre ”fiffige” ting på båten, som ikke blir vist på messen er kalesjen i baugen. Den er laget som et telt man kan ta med på land for å overnatte. Garantert populært for familier med barn.

Båten er en prototype og skal vises på messer før den blir testet med de ulike motoralternativene. Den har i utgangspunktet en motor med 200 hk, men skal testes med større alternativer.  Den skal ikke være en typisk ”farts” båt, men en behagelig dagsturbåt med god komfort, som også er trygg.  Båten har toalett og rikelig med plass både foran og bak vindskjermen.

De har satt som mål å produsere 30 båter i året, men noen kommenterte allerede at det var alt for lite. Så får vi se om vi får en ny Draco epoke..