2014-02-04-c9a9ee6cde982042d98471f08e48791f525bdc08 Vi begynner å se litt på hva som kan være kjekt å ha i båten i 2014 sesongen og kom over Poly Produkter sitt siste nye produkt

Knivbladet som er sterkere enn stål!

Svenske Poly-Produkter er mest kjent for sitt gode tauverk, men har nå lansert en keramisk kniv som verken ruster eller trenger å bli slipt.

Å kutte tau er ikke alltid lett. Det krever ofte stor kraft og at kniven er godt slipt. ”Sikkerhetskniven” som iblant finnes ombord i båten klarer ikke alltid oppgaven når det trengs. PolyRopes forteller at de har jobbet med å finne et fornuftig og godt alternativ - og mener de har nå lyktes:

PolyRopes forteller: Vi kjenner til keramiske kniver på kjøkkenet, og de er utrolig god ifølge proffkokker. Ofte dyre kniver i innkjøp, men over tid blir det billig.
Vi må også ha skarpe kniver i produksjon av tauverk, og nå har vi utviklet to forskjellige foldekniver som passer til det meste. Og vi lover, det er som å skjære i smør, alltid ! Det må sies at å skjære i stål eller is ikke fungerer, men test gjerne et sterk Dyneema tau
, oppfordrer de.

Det sorte keramiske bladet, kommer som nr to etter diamant, det hardeste materiale i verden. Langt hardere enn stål.  At skarpheten på bladet holdes vet alle at er svært viktig. F.eks i en nødssituasjon? Hvor man får tau i propellen,  eller sikkerhetstauet må raskt kuttes. Da er det viktig at kniven virker. Et keramisk blad fungerer alltid, avslutter Benny W Nilsson, administrerende direktør i Poly Products.