Får vi se denne i Norge?

Tidene forandre seg, og før så vi stadig en Broom i norske farvann eller liggende i havnen. Engelske Broom hadde mange entusiastiske tilhengere, vil de oppnå det igjen med denne?

I Düsseldorf  lanserte de sin nye Broom 430 med akterkabin, i dag en nokså uvanlig båt. Når vi beskriver den som uvanlig er det i henhold til planløsninger, som er ulik de fleste av dagens nye båter.

På øverst dekk bak vindskjermen finner vi den doble førerplassen, den eneste. Her sitter man ute, uansett vær eller vind. Selvfølgelig kan du ha en kalesje rundt som på en DC, men litt uvant i en så stor båt at det ikke er førerposisjon inne. Men som kjent, slik har det alltid vært i en Broom. Hovedtanken deres er å ha et felles stort midtdekk, som inneholder to salonggrupper og pantry. Man får nesten følelsen av å være i en husbåt, og igjen er det på grunn av føreplassen.

Fortsetter du ned under dekk i baugen har de laget en dobbel gjestekabin. Her kan du velge mellom dobbelseng eller skyve dem tilsides og du får to single. Gjestkabinen har eget bad og dusjrom. Så har du rederlugaren, den er i en stor akterkabin. Her er store vinduer, dobbeltseng, sjeselong og eget bad og toalett.  Broom har alltid hevdet å være pionærer på akterkabin, og har lagt mye flid i den.

Broom har helt klart laget en ny moderne båt, og er tro mot sitt eget konsept.  Så får vi se om det dukker opp en ny  BROOM ”vår” for dem også her til lands.

Motoralternativer og forhandlerinfo finner man hos Broom Boats.com