2014-02-09-7fefb59274b40002876e91a622f5eee8018c00bd Foto:Niklas Maupoix/Svenska Mässan. Viktig å starte drømmene tidlig. Neste generasjons "reder"

Beste båtmessen på fem år!

Oppsummering fra den 55. Båtmessen i Gøteborg, gir grunn til optimisme i Svensk båtbransje.

I dag stengt båtmessen, og de tok farvel med fornøyde utstillere, i følge pressemelding fra Båtmessen.

Den fine sommeren i fjor og en sterkere økonomi betyr at båtbransjen har en helt annen fremtidstro. - Nå vil og kan folk bruke mer på båtliv igjen, sier en fornøyd messeansvarlig, Bengt Wallin .

I forkant av årets messe var det endel spenning, men frykten viste seg å være ubegrunnet når de oppsummerer årets ”Boat Show”. Flertallet av utstillere, både selgere av små båter, store båter og utstyr, forteller om godt direktesalg på messegulvet .

En av dem er Tobias Rosén fra West Gir. Han selger Alumacraft, amerikanske aluminiumsbåter, som spesialiserer seg på sportsfiske .
- Det er første gang vi er på ”Boat Show”, og vi angrer ikke. Vi håpet å kanskje selge en båt - resultatet var ti solgte båter. Vi er selvsagt veldig fornøyd.

Like fornøyd er Rolf Hansson fra GBM Havstenssund som selger båter i millionklassen og oppover .
- Vi ser en mye større og mer seriøs interesse i år. Våre lister over mulige kjøpere som vi bør kontakte etter at showet er over, er dobbelt så lang i år, sammenlignet med i fjor . Vi må selv sjøsette så tidlig som i neste uke for det er så mange som ønsker å prøvekjøre våre båter.

I utstyrshallen var det som vanlig mange interessante artikler og produkter å velge mellom. Janne Utbult på Viking Yatching beskriver årets Boat Show som den beste på fem år.

Optimismen er også tydelig i form av antall besøkende til Boat Show. Etter to år med fallende besøkstall, har trenden snudd i år. Totalt hadde båtmessen 61 523 besøkende, som er en økning på 808 besøkende i forhold til 2013.