Vil du ha ny båt til sommeren må du ikke vente mye lengre!

Rådet kommer fra Albrecht Schøll hos Bergen Maritim. De ”tjuvstarter” båtsesongen på Skaganeset i helgen.

Båtsans har tatt turen utom og lurer på om de har solgt så mye, siden de er tom? Nei, vi er ikke tom, smiler Schøll, men markedet har satt seg mer.

-Med det mener jeg at fritidsbåtprodusenter, på litt større båter, har skrudd ned produksjonen. De lager ikke for lager, og dermed må man bestille båtene. Leveringstiden  kan da fort bli, sommer/sensommer. Slik har det vært i mange år, men nå kjøper ikke båtforhandlerne inn store lagre heller, og da er dette et naturlig resultat.

Bruktbåtmarkedet er også mer oversiktlig og prisene har stabilisert seg. Ingen ønsker å ta store tap, så de beholder gjerne båten i flere år og mange av bruktbåtene i markedet har funnet sine nye eiere. Dette er positive trender for fremtiden, både når det gjelder brukt og nytt
.

Ellers er fokuset til gutta hos Bergen Maritim på den gode opplevelsen det skal være å ha båt. De er forhandler for båtmerkene Marex og Targa, og i helgen inviterer de nye og gamle kunder til den flotte innendørs- utstillingen. Båtutstillingen er i samarbeid med Nautic Sailing, som forhandler Jeanneau, Goldfish, Windy og Draco.

Om du ikke skal ha ny båt kan det uansett være kjekt å ta turen utom. Vi har mange gode tips og råd til sesongstart, på motor, drev, batteri osv.  Vårklargjøringen er like om hjørne og den gode båtpraten gjelder året rundt, mener Schøll.

Partnerne Albrecht Schøll og Gisle Johnsen i Bergen Maritim, har bygget opp et betydelig tilbud til fritidsbåtfolket på Skaganeset. Anlegget ligger på Sotra like utenfor Bergen. Her har de en flott innendørs båtutstilling, vinterlagring (ca 90 båter), godkjent motorservice for Volvo Penta og tilbyr alt av hjelp som faller inn under båtservice.

Oppbyggingen har pågått i flere år og endelig har hardt arbeid, god service og trygghet gitt resultater. Ikke nødvendigvis i masse penger, men i form av en god arbeidsplass. I dag har de åtte mann i arbeid, selv i lavsesongen.

Bergen Maritim sitt anlegg er på 2500m2 og de har liftutstyr som løfter båter opp til 50 fot.