2014-02-19-56512ecf5208dda96ec3a83c3a37db3cc0001ec0 Ståle Daae Børnes sitt meglerkontor ligger midt i smørøyet i Bergen. Han tar også inn båter i innbytte i noen tilfeller..

Solgt 11 båter hittil i år!

Ståle Daae Børnes hos båtmeglingsfirmaet Bergen Marinesenter, synes det var kjekt når ni av båtene på finn.no hadde solgt merke samtidig.

Ja, det har gått unna, smiler Børnes. Starten på det fjerde driftsåret  ser bra ut så langt og det er god fart på bruktmarkedet. 

Er det en trend du merker på store eller små båter? Nei,  det er vel et gjennomsnitt på ca 40 fot. Den største så langt i år er en Fairline på 55 fot, men ellers er det godt fordelt helt ned til ca. 24 fot.

Du startet båtmegling når markedet lå langt nede, men har solgt jevnt og trutt, hva tror du er oppskriften? Mange foretrekker å bruke en megler. Jeg tar meg utav alt, som å lage annonse, skaffer finans og forsikring. Jeg kan også ordne båtplass, samt service på båten og jeg kan gi en verdivurdering av båten. 

Hva synes du om prisnivået på bruktbåtene i markedet nå? På ”kurante” merker synes jeg det har nådd et normalt prute/forhandlingsnivå. Det som er viktig er at båteier har stelt godt med båten underveis. Nye kunder liker at båten fremstår som ny, samt at den har fulgt servicer og er registrert i Skipsregisteret.

Bergen Marinesenter har nå kunder fra hele landet, forteller Børnes. Det er ganske utrolig, men det kommer kunder helt fra Nord Norge, Trøndelag og Oslo med båter til meg. De kjøre båten sin hit til Bergen, og nye eiere kommer hit og henter dem. Rykte i bransjen er viktig og det er helt tydelig at båtfolk snakker sammen, avslutter en tydelig fornøyd megler.