Nye Elias-båten sjøsatt i dag!

Se så flott han har blitt, og snart kommer den til en havn nær deg. I strålende solskinn, og med Alex Rosen som testkjører, ble den første Elias-båten fra Eker Design satt på sjøen.

NTBinfo:

Både barna og den kjente tv-profilen var begeistret over den nye båten som skal produseres og sjøsettes langs hele kysten.

Strålende fornøyd
Det var en feststemt generalsekretær som endelig kunne se den nye båten som kom direkte fra båtfabrikken, Hydrolift.

– Vi har hatt store forventninger til den nye båten og jeg kan med hånden på hjertet si at vi er kjempefornøyd. Dette er en helt unik båt som vi gleder oss til å få  satt på sjøen langs hele kysten vår, sier generalsekretær Rikke Lind, og legger til at redningsskøyta Elias har betydd enormt mye for Redningsselskapet.
– Gjennom Elias har vi nådd ut til tusener av norske barn og foreldre og lært dem sjøvett og hvordan man ellers kan ferdes trygt på sjøen.

Sjøvett til tusenvis av barn
Gjennom årene har så mange som hundretusen barn fått kjøre en av de mange Elias-båtene. Nå kommer det i alt 50 båter som skal plasseres langs kysten til glede for en ny generasjon. Noen av båtene er allerede finansiert, mens det fremdeles er behov for flere glade givere som kan være med å finansiere båtene.

– Vi gleder oss til å få Elias-skøyter fra  Nordkapp til Lindesnes og ser frem til å møte en ny generasjon med barn langs hele kysten, sier president i Redningsselskapet, Nicolai Jarlsby.

- Hvor fornøyd er dere med båten?

– Personlig er jeg stolt som en hane, men det er jo først og fremst barna disse båtene er til for.  Og alle så jo ansiktene deres da vi avduket båten. Dette kommer til å bli en kjempesuksess, sier presidenten.

Den nye Elias-båten
Redningsselskapet har i samarbeid med Eker Design og utviklet en helt unik båt. Den nye Elias-båten er større enn den gamle og det nye skroget gjør Elias mer stødig. Nå er det plass til mor, far og barn.

Lenge: 3,39 m
Bredde: 1,84 m
Høyde: 1,47 m                                                                     
Vekt: Ca 200 kg           
Toppfart: 5 knop                                                                     
Cruisefart: 3 knop
Motor: El-motor

Nye Elias har premiere på Sjøen for alle