2014-03-11-6b90529b51189224b627445c84564d7bef6a2a2f I nye flotte lokaler på Litlebergen, fra kl 17:00 til 23:00 i Oceanordic sine lokaler

Seillegenden Jimmy Cornell besøker FjordSailing!

Årets fagkveld for turseilere på Vestlandet, er et faktum onsdag 12.mars. Rune Refsnes hos FjordSailing forteller at det er første gang de får besøk av den svært legendariske britiske eventyreren.

Ønsker du å lære mer om langdistanse turseiling, har de fremdeles noen plasser igjen til onsdagens foredrag med Jimmy Cornell.  Han er berømt for sine mange bøker og utallige reportasjer verden rundt. I Norge er han nok mest kjent som grunnleggeren av Atlantic Rally for Cruisers (ARC). Han har også hjulpet mangfoldige sjøfolk til å få oppfylt sin seildrøm med hjelp av hans bøker.

Jimmy Cornell gir svært detaljerte presentasjoner på seilingsplanlegging og forberedelser. Han snakker om værhensyn og værmeldinger, medisinske nødhjelp, kommunikasjon, vindretning til seil, fornybare energikilder, seilpartnere og mye mye mer.

Når han besøker Norge er det først til Litlebergen, litt nord for Bergen, han kommer. Deretter drar han til Oslo for å holde foredrag på Båtmessen ”Sjøen for alle”.

Jimmy Cornell er nå bosatt på den karibiske øya Grenada, og han er en meget aktiv mann. Foruten sine opplevelsesturer har han startet flere store prosjekter for langturseilere. Hans nåværende prosjekt er Blue Planet Odyssey med bla. Atlantic Odyssey som er blitt anerkjent av UNESCO som forskningsprosjekt.

Rune Refsnes, daglig leder hos FjordSailing forteller til Båtsans at her er det bare å sette av hele onsdagskvelden og bli med på et unikt eventyr, en hverdag i mars. Det blir også mulighet til å kjøpe, samt få signert en av hans bøker om ønskelig. Jimmy Cornell har seilt på alle verdens hav, inkludert tre jorden rundt seilaser samt Antarktis, Alaska og Spitsbergen.