2014-03-14-1e4e649c6812b8ebcd1cf6da74b3bb85422d4c47 Prosjektlederne Jan Anders Søyland og Bård Bøge arbeider for å lage en god vårmesse

Stikkord er kyst- opplevelser på årets ”Dra til sjøs”!

Når båtmessen på Østlandet pågår, tar vi turen innom arrangørene i Solheimsviken for en liten statusmelding om hva de kan tilby båtfolket i april.

Kystopplevelser og båter.
Når båten er kjøpt tenker noen, hva nå? Hvor skal turen gå?
På årets ”Dra til sjøs” skal dette komme tydelig frem ved å samarbeide med reiseliv, samt representanter for de mange flotte havnene langs kysten vår. Med båtfolket i fokus ønsker utstillerne å friste med alt stedet deres har å tilby av opplevelser, mat, fasiliteter med mer.

”Messegeneralen” Jan Anders Søyland gleder seg stort allerede og har ikke tenkt å pensjonere seg fra oppdraget når han blir spurt. Sammen med den noe yngre, men dog erfarne Bård Bøge er mye klart, men de er langt fra ferdig.

På årets vårmesse (24.-27. april) har vi to store telt på land, i tillegg til bryggene og alt er omtrentlig fulltegnet. I teltene blir det bedre for utstillerne, da området er asfaltert, og fasilitetene er gode. Vi synes Marineholmen er godt egnet til formålet,  det er sentrumsnært og lett tilgjengelig for besøkende. Beffen vil som alltid frakte publikum gratis over Solheimsviken, for dem som parkerer på andre siden.  Da betaler du kun inngangsbillett på Beffen (kr 100,- Barn under 15 år er gratis).

Av båter, er her Norgespremierer og et stort utvalg av seilbåter. Den nye Eliasbåten, Hitra, klassikeren Faun og en Riva. På grunn av flere jubileum, blir det litt ekstra liv og røre.  Markering av Bergens stolthet, Statsraad Lehmkuhl som feirer 100 år, og Bergen som vertsby for Tall Ship Race.

 ”Dra til sjøs” har 20 års jubileum og utstillere som har vært med fra starten for ekstra oppmerksomhet  i messeavisen som kommer. For ikke å glemme utstillerfesten, den forandrer vi litt. Når først bransjen kommer sammen er det viktig med litt mingling, og vi har satt tid av til det, samt premiering, før vi går til bords og nyter havets delikatesser.

Vi ser frem til å gi publikum og utstillere den gode følelsen av båtlivets gleder, og noen overraskelser har vi på selvsagt på lur…