2014-03-26-4530aaf2f888295c6f095b86af7ad955d07c58d5 Temamesse; utstilling av båter, motorer, maritimt utstyr, caravan og tilbehør. Ca 40 utstillere og forventet besøk ca 6000 (arkivbilde fra 2012)

Klart for Båt og Caravan i Ålesund!

Båtmessen Båt & Sjøliv som arrangeres av Sparebanken Møre Arena i Ålesund utvikler nå sine messekonsepter. Nordvestlandets største båtmesse, vil også inkludere caravanutstilling.

4. - 6. april er det klart for Båt og Caravan 2014, en videreutvikling av båtmessen Båt & Sjøliv.
I tillegg til å vise det nyeste innen båter, motorer og maritimt utstyr, vil caravanaktører presentere et bredt utvalg innen caravan og tilbehør. Hele hallen på 7500 kvm er fulltegnet av utstillere fra begge bransjer.

- Caravanaktørene har frem til nå være en del av fritidsmessen, men har lenge ønsket å delta på en messe som går over flere dager. Vi tok dialogen med båtbransjen, og ettersom vi ikke mottok noen negative tilbakemeldinger ønsket vi å tilby to segmenter på en messe, sier markedssjef Synnøve Rogne, i en pressemelding.

Antall registrerte bobiler har økt kraftig de siste fem årene. Hvis utviklingen vedvarer, forventes  bransjen rundt 40.000 norskregistrerte bobiler i løpet av 2014.

- Publikum ser med nye øyne på ferieformen. Det har blitt kulere å eie bobil enn hva det har vært før. Men vi tror begge bransjer kommer til å nyte godt av at begge segmenter blir å se på messen. De kan gi gode syngerier til hverandre. Messene har sammenfallende publikum, med en målrettet kommunikasjon blir messene markedsført til et større geografisk nedslagsfelt. I tillegg kan flere utstyrleverandører selge produkter til begge kundegrupper, sier Rogne.

Båt og Sjølivsmessen har tidligere brukt ca. 2/3 av arealet i Sparebanken Møre Arena i tillegg til utendørs utstilling.  
- Det å tilby utstilling i hele hallen gir en god opplevelse av messen og publikum får oversikt over det som finnes på markedet. Her blir det noe for alle, sier hun.

Båt og Caravan vil i tillegg til å være en utstillings- og salgsarena, være stedet for presentasjon av spesielle nyheter og attraksjoner for det båt- og caravaninteresserte publikum.

- På båtsiden stiller Dyrkorn Fritid ut nyheten Finnmaster Pilot 8, Yamarin Cross 57 BR og 75 BR og Askeladden P80 Pilot. Vannscootere som nå er lovlig å benytte i Norge, kommer også til å være utstilt på messen. Viknes Båt og Service AS tar med nyheten Viknes 980 og Skilsø 39 med ny flybridge. Ingen av båtene har vært på noen andre messer tidligere. I tillegg kan publikum beskue mange moderne og godt teknisk utstyrte bobiler som vil friste mange, forteller Rogne. 

4.- 6. april står to bransjer klare i Sparebanken Møre Arena for å gi råd og hjelpe publikum til å ta det riktige valget. Lite snø på Sunnmøre i år, har gitt startskuddet for våren og både båt- og caravanlivet.

- Vi ønsker alle båt og caravaninteresserte hjertelig velkommen til messe enten de søker friheten til sjøs eller på land, avslutter markedssjefen.