2014-03-27-14f87142fcbd1acb874270434bd7da720411859f Noe av det som ble plukket opp fra Smedasundet i 2013..

Gjentar undervannsdugnad i 2014!

Project Aware Smedasund, som samlet 50 dykkere og et titalls sponsorer til undervannsdugnad i Haugesund havn, skal gjentas også i år.

– Folk slutter ikke å dumpe søppel, og det ligger fortsatt mye miljøskadelig avfall igjen på bunnen, sier arrangør Åge Wee.

Lørdag 18. oktober 2014 blir dagen da dykkere fra hele landet samles i Smedasundet i Haugesund for å heve søppel fra bunnen av havnebassenget. Dette blir tredje gangen Project Aware Smedasund arrangeres, og under siste arrangement i oktober 2013 ble det satt norgesrekord i undervannsdugnad med hele ni tonn hevet avfall på under tre timer. Men det er fortsatt mye søppel igjen, sier arrangør og daglig leder i Wee Marine AS, Åge Wee.

– Folk slutter ikke å dumpe søppel, og det ligger mye miljøskadelig avfall igjen på bunnen selv etter to dugnader i Haugesund havn. Batterier og annet svært skadelig materiale er det verste vi har funnet, men det dukker også opp historiske gjenstander som klokker og tysk porselen. I år skal vi fokusere på bilbatterier og tomflasker, og hensikten er at panten skal gå til et veldedig formål, sier Wee.

Se video fra undervannsdugnaden i Smedasundet 2013 her:
http://www.youtube.com/watch?v=ibDTV5q-wJo
 
50 dykkere ga norgesrekord
Sist ble det registrert 50 dykkere, og med assistanse og pengemidler fra lokale bedrifter, foreninger, havnevesenet og brannvesenet ble store mengder avfall samlet og destruert mens havnen holdt stengt for båttrafikk.

En god dugnadsånd og interessen fra næringslivet gjør det mulig å slå fjorårets rekord, mener Åge Wee.
– Vi så en imponerende innsats fra alle involverte i fjor, så dette måtte vi bare gjenta. Tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg, og vi har til og med blitt bedt om å arrangere et liknende prosjekt i Spania. I første omgang kunne det vært interessant å legge til rette for flere undervannsdugnader i Norge, for det ligger enorme mengder avfall i norske havner, avslutter arrangør og daglig leder i Wee Marine AS, Åge Wee.