2014-03-29-866424b0959825ffe48897093d70756b301564a6 Nå er sesongen igang. Mange båter på vågen i helgen og båtfolket er på sjøen igjen. En nydelig start på året

Spar penger på forsikringen med proff sesongsjekk!

Jan Helge Grimseid fra Atlantica båtforsikring, vil premiere kunder med 5% rabatt om de sikrer sesongen ved å la et fagverksted ta klargjøring av båten.

Mange ulykker på sjøen skjer ved motorstans på grunn av for dårlig klargjøring av båten til en ny sesong, fortalte Grimseid. Overlater du vårklargjøringen til fagfolk får du et topp resultat, slik at du vet at alt fungerer som forventet.  Ved å vedlikeholde båt, motor og utstyr sikrer du at de verdifulle sommerdagene blir som planlagt. Atlantica oppfordret de andre forsikringsselskapene til å premiere sine kunder også.

Oppfordringen kom under Fritidsbåtkonferansen i Haugesund, hvor Grimseid holdt et entusiastisk skadeforebyggings innlegg. Han etterlyste flere forsikringsselskap på banen til neste års konferanse.

Noen Sesongstips:

Det er mange småting man kanskje ikke tenker over, som også er viktig i henhold til en ny sesong, som å snu brannslukningsapparatet (pulverapparat) opp /ned noen ganger og skifte batteri i brannvarsleren.

Bytte av sinkanoder

Motorservice, ta oljeskift hvis ikke dette er gjort på høsten, bytte av drivstoff filtre, plugger, impeller, reimer etc.

Sjekk giroljen

Kontroller at det ikke er noen lekkasjer å se. Ikke trekk til slangeklemmer på slanger som ikke lekker. Mange trekker slangeklemmen til litt vært år med det resultatet at de til slutt ”klipper” av slangen under slangeklemmen.

Sørg for at batteri er ladet og fungere som det skal.

Ellers er det vask rubbing og bunnsmøring som gjenstår, her er det opp til enhver hvor mye man ønsker ”båtgleden” deres skal skinne.

Da skal det meste være klart til en herlig båtsesong.