2014-04-01-5ddd2af032c38096abe30eac661f040aec4d0005 Nyhet- Dufour 310 blir presentert i Haugesund på båtmessen førskommende helg

DUFOUR YACHTS FÅR NYTT ANSIKT I NORGE!

W-Yacht og Giramar er ny importør for Dufour i Norge, og allerede førstkommende helg, i Haugesund, kan du se nyheten 310 Grand Large.

I fjor høst skjedde det som mange hadde ventet på en stund; Det ærverdige og tradisjonsrike franske verftet Dufour Yachts var igjen et selvstendig og uavhengig selskap. I september 2013 godkjente de lokale myndighetene i La Rochelle at verftets ledelse, godt støttet av banker og den franske stat, kunne kjøpe selskapet tilbake på egne hender. Dette skjedde tre år etter at Bavaria kjøpte både Dufour og Grand Soleil og rasjonaliserte salget av disse under samme tak som Bavaria – hos Lunde Båt i Leangbukta.

Etter noen måneder med litt usikkerhet har franskmennene bestemt seg for en ny og spennende kombinasjon for hvem som vil få importør- og forhandleransvar for Dufour i Norge. Det er det Asker- baserte selskapet Giramar AS som sammen med W-Yacht i Stavanger nå tar over stafettpinnen.

- Vi er glade for at vi kan overlevere Dufour til så erfarne og kompetente folk som Ola André Worre i W-Yacht og Harald Korn i Giramar, uttaler Jan Petter Meringdal hos Lunde Båt. Til sammen representerer de både seilkunnskap, ekte båtglede og mange års erfaring fra så vel båtbransjen som fra internasjonale virksomheter.

W-Yacht er i dag importør av Clipper og Explorer Motor Yachts, som tidligere har vært mye og positivt omtalt i norsk båtpresse. I tillegg er de forhandlere for Bavaria Motor Yachts på Sør-Vestlandet. W-Yacht har egen marina på Vestre Åmøy, der de kan tilby et fullservicekonsept til alle sine kunder.

Giramar er forhandler for Clipper og Explorer Motor Yachts på Østlandet, og er i tillegg importør av de helt nyutviklede Mantus ankrene og av produktspekteret til det Australske selskapet Muir, som er en av de store produsentene av ankervinsjer på verdensbasis. Giramar er i ferd med å etablere seg i Leangbukta med egne salgs-og utstillingslokaler.

- Det er en stor glede for oss å kunne overta som importører for Dufour i Norge, forteller Ola André og Harald, i dagens pressemelding. Dette er et svært godt etablert merke, ikke bare i Norge, men over hele verden, og vi ser frem til å arbeide nært med både gamle og nye Dufour-eiere. Vi vil legge stor vekt på tett dialog og oppfølging, og vil fra første dag kunne tilby et helstøpt opplegg for klargjøring, rigging, service og vedlikehold, samt salg av deler og materiell til både nye og gamle båter.

De nye importørene overtar Dufour merkevaren i det samme året som verftet fyller 50 år. Dufour feirer jubileet med 2 helt nye modeller; 310 Grand Large og 560 Grand Large. De nye importørene vil allerede ha 310’ene klare til visning i Haugesund førstkommende helg, 4.-6. april, på Oslo Boat Show 25.-27. april på Tjuvholmen og samme helg i Bergen på Dra til Sjøs messen på Marineholmen.