Nyhetene for båtinteresserte sunnmøringer!

Båtglade sunnmøringer kan glede seg over tidlig vår og godt båtvær. Med våren følger også den årlige båtmessen i Sparebanken Møre Arena.

Messen viser årets nyheter innen båter, motorer, flytebrygger og vannscootere. Nytt av året er som tidligere nevnt at messen også inkluderer et godt utvalg av caravanaktører som stiller ut bobiler, campingvogner, spikertelt og tilhørende utstyr. Hele hallen forvandles til en utstillings- og salgsarena for det båt- og caravaninteresserte publikum, forteller messearrangør i en pressemelding.

Nyheter
Nyhetene for båtinteresserte sunnmøringer finner dere bla. hos Dyrkorn Fritid. De stiller ut nyheten Finnmaster Pilot 8, en båt som allerede har fått enormt god mottakelse. Båten ble nominert som en av tre båter til messens båt, under Sjøen for alle i Oslo nylig. Nyhetene Yamarin Cross 57 BR og 75 BR og Askeladden P80 Pilot stilles også ut. I tillegg blir det utstilling av Yamaha vannscootere, som gjennom EUs fritidsbåt direktiv nå er inkorporert i norsk rett. Dette er nok en ettertraktet nyhet, spesielt blant den yngre delen av markedet. Dyrkorn Fritid har messens største stand med 1000 kvm, og utstillingen byr på hele 39 båter og vannscootere.

Norgespremiere x 2
Auto Marine Fosnavåg er selger av merkene Jeanneau, Ryds, Arvor og GRP. De stiller med en stor stand og et godt utvalg i båter på messa. Hos dem kan man gjøre et kupp på 2013-modeller, i tillegg har de nye og flotte 2014-modeller som vises frem. På messa har de Norgespremiere på Jeanneau Merry Fisher 695 Marlin. Allsidighet, funksjonalitet og mulighet for lange båtsesonger er viktig for dagens båtkjøpere. Båten leveres derfor med to innredningsløsninger "Premiere" og "Preference". Den ene utgaven har 2 dører, der den ene er en stor skyvedør bak for enklere tilgang til det store akterdekket. I tillegg har den selvsagt inngangen fra siden som kjennetegner disse modellene. Båten er maksimert for hobbyfiske, og i tillegg til den gode dekksplassen, har man mange muligheter for å gjøre fisketuren enda kjekkere. Av tilgjengelig utstyr finnes fiskebrønn, fiskestangholdere, garnrulle på båtripa, skjærebrett, sjøvannspumpe til dekksvask, utestyring, m.m. 
Enkeldørutgaven er tilpasset familien med en sittegruppe innvendig og utvendig, samt en kahytt med soveplass og med plass til eget toalettrom fremme. Som i de andre Marlin-modellene kan man bevege seg trygt mellom akterdekk og fordekk på den brede sidepassasjen. Det er også laget en trivelig liten sittegruppe i baugen som gjerne blir barnas yndlingsplass.

Viknes Båt og Service AS med base i Florvåg utenfor Bergen er en av Skandinavias største båtprodusenter. De stiller på messen med flere nyheter, bla Viknes 980 som ikke har vært presentert på noen andre messer. I tillegg blir det messepremiere på Skilsø 39 med ny flybridge som kommer rett ifra produksjonen til Båt og Caravan messen.

Under Båt og Caravan, fredag 4. - søndag 6.april er fagfolk fra to bransjer samlet på ett sted, klar til å hjelpe deg til å ta det riktige valget, enten du drømmer om friheten til sjøs eller på land.

Fakta:
- Båt og Caravan 4. – 6. april  2014    
- Arrangør                Sparebanken Møre Arena
- Messeansvarlig     Synnøve Rogne, markedssjef
- Historikk                Tidligere Båt & Sjøliv, utvides nå til å gjelde caravansegmenet
- Konsept                 Temamesse; utstilling av båter, motorer, maritimt utstyr, caravan og tilbehør
- Antall utstillere       ca. 45
- Publikum                Forventet besøkstall rundt 6000

Priser:
Barn u/7 år: gratis
Barn/honnør: 50,-
Voksen:   100,-
Familie 2 + 3: 250,-