Draco er tilbake på sjøen!

Det er lett å la seg begeistre på første prøvetur med Draco 27 RS. Båten har sjøpremiere på båtmessen ”Styr mot drømmen” i Haugesund.

Båtsans viser her de første sjøbildene fra Draco i Haugesund, og vi styrer ”drømmen” ut fjorden, med 300 hk på hekken. Ifølge Vestlandsforhandler, Ørjan Wollertsen hos Nautic Norway (Sailing) må jeg ikke glemme at dette er prototypen. Det medfører noen små ting, som at motor ikke er fin ”tunet” med rett propell og noen andre småting.

Vi glemmer det lett når vi kruser rolig ut leden i solskinnet. Båten er stor og tung og det merkes på den behagelige gangen. Draco er laget for fart, men på en mer klassisk og familievennlig måte, og vi skjærer sjøen flott og mykt. Farten på turen var 42 knop, men tester forhandlerne foretok dagen i forveien viste rundt 44 knop.

Nå skal det sies at selv om det er en åpen båt er den stor, hele 27 fot, og veier 1850 kg uten motor. Man kan lett ha 10 personer med, uten at det blir trangt om plassen. Wollertsen er en friluftsmann og mener at om han skulle kjøpt båten personlig ville det vært uten kalesje, og kun havnekalesje. Kle deg godt om været er litt dårlig, for alt tåler vann. Hvis du ønsker å overnatte fins de ikke kabin, men et telt som er tilpasset baugen eller at man kan ta det frittstående med på land og overnatte på en holme om man vil.

Så da er det bare å ta turen ut for å prøvekjøre, Draco er garantert tilbake og det er lett å bli glad i den igjen. Det er kun lommeboken som bestemmer, men har du råd ikke stuss, eller drøm videre som de fleste av oss.


Les mer om Draco på deres nye nettsider