Ny utstillingshall!

Smart-Marine Bergen, også kjent som Alvøen Marine har i løpet av vinteren fått opp en ny flott utstillingshall. Her står bestselgerne deres på rekke og rad.

Båtsans møter senior Bjørn og junior Steinar Alvøen, som begge har lang fartstid i båtbransjen. Senior grunnla i 1979 enkeltmannsforetaket som drev med ren utleie av båtplasser i flytebrygger. Siden den gang har Alvøen Marine for lengst blitt AS, og er velkjent på reparasjons- og servicesiden av fritidsbåter.

I 2011, etablererte junior dialog med Smart-Marine om en avdeling i Bergen. Kjøp og salg var noe den yngre generasjonen ønsket å satse mer på. I alle år har ”far” skrudd og reparert på alt fra motor til plastskader. Spesielt seilbåt var de spesialist på, skrog og kjøl, samt mye kosmetisk arbeid. Steinar ønsket ikke å fortsette med dette i samme grad, og Bjørn ser i dag at han nærmer seg en alder, hvor han kan tenke seg litt mer fritid.  Dermed blir det mest nybåtsalg, med en totalpakke, av klargjøring, service og båtplass. For ikke å glemme varme i båt, der det er få som kan Webasto like godt som dem.

I den nye hallen er de klar for våren, og de har populære båter som selger godt. Spesielt Merry Fisher, en styrhusbåtserie fra Franske Jeanneau, samt den noe mer eksklusive Delta 26 fra Sverige.  En ny hit har de også i sitt sortiment, See Doo’s nye billigmodell Spark, med 60 hestekrefter og en startpris på ca kr 68.500.  Her samarbeider de med Bergensforhandleren om salg, samt utstilling av vannscooteren.

Siste båt i sortimentet er Svenske Arronet, en solid aluminiumsbåt fra Sverige. Den eneste båten Steinar har solgt på rent telefonsalg, forteller han. Her er det kunder som vet hvilken båt det er de skal ha. Redningsselskapet har også nylig valgt en Arronet i sin tjeneste, forteller Steinar.

Med positiv start på året og godt salg gir det fine utsikter for at Alvøen familien skal leve tilfredsstillende av båt i fremtiden også.